Snöplig förlust för ESK!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings SK stod upp bra hemmamatch mot Gotländska P18 IK, men föll snöpligt med 1-2 (1-1) där avgörandet kom i slutminuten.

ESK startar matchen övertygande och fick fast bollen offensivt vilket gav långa och bra anfall, det gav också utdelning med dryga kvarten spelad då Julia Lindström gör 1-0 med ett välriktat avslut från distans.

Det gav dock gästerna mer energi än hemmalaget som tappar initiativet i matchen efter ledningsmålet och det straffar P18 med att kvittera till 1-1. ESK har precis innan halvtidsvilan en jättechans att återta ledningen, Kajsa Hall-Wistling springer sig loss men i fritt läge går avslutet mitt på gästernas målvakt.

Inledningen av den andra halvleken går till P18 som trycker på och tvingar hemmalagets duktige målvakt – Kaisa Nilsson till ett par svettiga och kvalificerade räddningar. ESK spelar sig då och då ur gästernas grepp och vaskar fram ett par heta chanser att ta ledningen i matchen, men avsluten fortsätter att hålla svag nivå.

Matchen ser ut att sluta lika 1, men i slutsekunderna så kommer ett avgörande och då är det P18 som på en hörna gör 1-2.

– Ja, trist med förlust såklart. Vi var värda en vinst. Tycker ändå att vi inleder matchen bra, men att vi bjuder in dem och P18 utnyttjar våra misstag. Roligt att få göra mål, men passar hellre till 3 om vi vinner matchen, säger målskytten Julia Lindström

Enköpings SK – P18 IK 1-2 (1-1)

Målskytt ESK: Julia Lindström

 

Lämna ett svar