Snålt spel gav utdelning!

Foto: Kent Lundqvist

ATG Hockeyettan: ESK Hockey lyckades få med sig en seger borta mot tabelljumbon Segeltorps IF.

ESK fick en smakstart på bortamatchen mot SIF där Martin Jonsson gör 0-1 redan efter 3,22 spelat. Men efter det så är det SIF som kommer till de flesta avsluten och ESK-keepern Benjamin Johansson får bekänna färg.

Det skulle hålla fram till det är knappa fem minuter kvar att spela av första perioden. ESK åker på en utvisning och det straffar hemmalagets Wille Hedqvist med att trycka in kvitteringen till 1-1.

I den andra perioden så kommer ESK upp bättre i spelet och kan också återta ledningen. Det är Ludvig Wallin som gör 1-2 med sitt första mål för säsongen i Hockeyettan. Hemmalaget skulle få en chans i slutet av perioden att återigen kvittera då man spelar fem mot fyra, men istället är det Niklas Rigelius som kan utöka ledningen till 3-1 i spel fyra mot fem.

Det skulle bli en tredje och sista period med ett jagande hemmalaget mot ett ESK som försökte spela undan matchen. Detta tilltrotts så var det ändå ESK som utökade sin ledning till 4-1 genom Daniel Andersson med dryga fem minuter spelat av perioden.

Hemmalaget skulle dock ställa en sista fråga genom att reducera till 2-4 genom William Brännmark med gott om tid kvar att spela av matchen. ESK skulle dock hålla undan och vinna tre bra och viktiga poäng i jakten på en plats i Allettan.

– Matchen var riktigt ospelad. Vi mötte ett lag som körde stenhårt och gick på allt som fanns. Var en riktigt obehaglig match. Men vi hade full fokus på att ligga på rätt sida och jobba för varandra där ute. Vi gör även några riktigt fina mål. Tycker vi spelade med stort tålamod, berättar ESK-tränaren Christoffer Eriksson.

Segeltorps IF – ESK Hockey 2-4 (1-1,0-2,1-1)

Skott: 42-24 (17-9,7-12,18-3)

Målen,

Period 1
: 0-1 (03:22) Martin Jonsson, 1-1 (15:14) Wille Hedqvist.
Period 2: 1-2 (28:26) Ludvig Wallin, 1-3 (7:05) Niklas Rigelius.
Period 3: 1-4 (45:40) Daniel Andersson, 2-4 (47:06) William Brännmark.

PIM: 6 (2:4:0) – 12 (2:2:8)

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar