Smekmånaden över för ESK Hockey?

Adam Lidström och hans ESK-Hockey spelar borta mot Arboga. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey spelar ikväll sin fjärde träningsmatch borta mot IFK Arboga och frågan är om smekmånaden är över?

Det råder en hype runt ESK Hockey med ett jäkla drag inledningsvis på den här delen av försäsongen när matchandet dragit gång. Mycket snack och spännande analyser om att det inte sett så här bra ut sedan klubben spelade i den allsvenska kvalserien säsongen 2010. Kanske är det så, men nu vill jag påstå att smekmånaden är slut och entusiastånga likaså. Det är nu det börjar på riktigt och man kan ge en mer korrekt analys om statusen och kvalitén på ESK anno 2018.

– De blir en intressant match ikväll, dels med tanke på att det är de första laget vi möter som inte kommer spela i vår serie i år. Men även för att se hur vi hanterar att gå vidare efter vad vi tycker har varit en bra helg. Vi är medvetna att det kommer pendla i prestation, framför allt på försäsong men vi vill ändå se att vi kan fortsätta att vara pålitliga. Focus kommer fortsatt bli på arbete för lagets bästa, aggressivitet och att jobba vidare med våra värderingar i spelet, berättar ESK-tränaren Robert Kimby.

Sagt om motståndet:
Har på försäsongen gjort ett par bra matcher, men framför allt pressade man Allsvenska VIK, med 10 J-20 spelare i laget enligt rapporter, i förra veckan. Arboga har precis som ESK bytt mycket i truppen. Man har dessutom en ny tränare.

Truppen:
I skrivandes stund är det inte helt spikat hur vi ställer upp, det är ngn spelare som känner sig för på träningen ikväll. Men klart är att William Warging missar matchen (fotskada) och att Simon St: Cyr vaktar kassen. ESK hoppas och tror även att både Hercules Ölander Horn och Hampus Wallin ska vara åter i spel.

Matchfakta:
IFK Arboga vs ESK Hockey.
19:00 Beckers glas arena.

 

Lämna ett svar