Små marginaler fällde avgörandet på Fanna IP.

FBK slet men tog inte betalt. Foto: Kent Lundqvist

Fanna BK stod upp bra och var så nära att lyckats fullt ut med det taktiska hemma mot topplaget IFK Uppsala i herrfyran.

– Vi gjorde det vi kunde och spelade på det sätt vi ville, men det räckte tyvärr inte hela vägen, konstaterar tränare Göran Westerberg.

Det blev som väntat en matchbild med mycket boll för ett spelskickligt IFK Uppsala mot ett lågt spelande FBK som ville ställa om på kontringar. Trots det stora bollinnehavet så lyckades ändå inte IFK att hitta fram i den siste delen av offensiven där FBK stod upp och stängde ned alla försök, nästan alla, i första halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

I den 9:e minuten är det mycket nära att hemmalaget tar ledningen då Jonas Hagman hittar Stefan Jansson i en bra yta, men avslutet räddas av gästernas målvakt – Robin Henriksson till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger, men med 25 minuter spelat kommer en av få misstag av hemmalaget i matchen. På en vänsterhörna för IFK tappar FBK bort Puneet Singh mitt i boxen och han trycker in 0-1 via ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så borde det varit kvitterat. Jakob Smedlof slår en bra frispark där bollen letar sig fram till Markus Hammartång mitt i boxen, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen har sedan varsin chans att göra mål innan halvtidsvilan. Först gör hemmalagets målvakt – Joakim Lindau en strålande räddning på ett distansskott och sedan har Jansson ett nytt bra läge för sin vänsterfot, men skottet går över.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är trist att vi straffas för ett misstag i den här halvleken, också effektivt av IFK. Vi själva kommer till budgeterade chanser, men behöver sätta någon av dem om vi skall vinna den här matchen, menar Westerberg.

Den andra halvleken blir mer offensiv för FBK som ställer om laget en smula. Det är framför allt på långa inkast av Christian Engberg som gång efter annan ställer till det för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har svårt att ta sig in i offensiv box med sitt kombinationsspel och tar i stället en del farliga skott från distans. I den 57:e har dem en boll i stolpen och i den 66:e en i ribban.

Med kvarten kvar att spela så går FBK ned på en trebackslinje för att öka trycket offensivt och få till en kvittering. Det ger också ett visst tryck på gästerna som nu tvingas spela mer långt. Det skulle dock ge resultat. Med sex minuter kvar av ordinarie matchtid så avfyrar gästernas Kosret Abdullahizad en riktig projektil som borrar sig upp i Lindaus högra kryss till 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

FBK svarar dock omgående med att reducera. Det är Smedlof som presterar på vänsterkanten och sätter in bollen perfekt på Markus Thorell som skarvar in 1-2 och det är darr i matchen igen.

Foto: Kent Lundqvist

FBK skulle också spela till sig en sista chans att kvittera. I den 88:e minuten är Smedlof i läge men lyckas inte få bollen förbi Henriksson.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi fick matchbilden dit vi ville, men tar inte betalt när vi har våra chanser. En bra genomförd match av killarna som verkligen gjorde insatsen och stod för en bra prestation som tyvärr inte räckte för poäng. Nu skall vi spela borta på fredag mot Månkarbo innan sommaruppehållet och där hoppas vi på poäng, summerar Westerberg.

Fanna BK – IFK Uppsala 1-2 (0-1)

Målskytt FBK: Markus Thorell.

Varningar: 2-0

Publik: 38

Spelarbetyg FBK:


Joakim Lindau


Jakob Smedlof


Markus Hammartång/Markus Thorell

Övriga resultat & tabell >>>

 

One Response to Små marginaler fällde avgörandet på Fanna IP.

Lämna ett svar