SM-spel för EHF!

EHF hoppas på en finalplats i USM. Foto: Kent Lundqvist

I helgen spelar Enköpings HF duktiga A-pojkar (P16) SM steg 4:a och förhoppningarna är att ta sig vidare till finalspel.

EHF har tagit sig till steg 4:a som obesegrade och har nu förhoppningar att ta sig vidare från gruppen och får spela finalsteget i Malmö 22-24 april. Övriga lag i gruppen är HK Ankaret, LIF Lindesberg och IK Sävehof.

– En svår grupp men vi har chansen att ta oss vidare till finalspel, berättar en av nyckelspelarna i laget – Max Österman.

Max Österman EHF. Foto: Kent Lundqvist

Hur ser du på motståndet i gruppen?

– En ganska bra lottning kan jag tycke. Hk Ankaret är nya för oss men vi har scoutat dem och vet att vi har chansen att slå dem, samma med Sävehof och den sista gruppspelsmatchen är mot Lindesberg och den tror jag kommer bli avgörande om vi går vidare eller inte, dem har vi spelat mot mycket och är ganska jämna, menar Max.

Vad kommer bli det som avgör i spelet?

– VI känner oss redo och laddade för uppgiften och har lagt in extra fyspass inför det här, så redo är vi. I spelet så är det försvarsspelet som kommer fälla avgörandet om vi lyckas eller inte, för mål gör vi så det skall komma att räcka för avancemang, avslutar Max.

EHF truppen i USM. Foto: Kent Lundqvist

Tränare Mathias Eriksson ger sin syn på resan till steg 4:a & om chanserna att nå finalsteget.

– Vi har spelat bra i både steg 1 och 3. I efterhand var nog steg 1 den tuffaste omgången även nu när vi ser lottningen i steg 4. Både Skövde och OV har chansen till steg 5, som vi spelade mot i steg 1. Vi är nu i steg 4, faktiskt för andra gången, sist förlorade vi med några enstaka bollar mot Sollefteå som tog den sista platsen i finalspelet, då som B pojk. Men det var då, killarna är nu lite klokare och efter alla cuper i Sverige, Norge och Danmark under alla år skulle jag nog säga att vi tror mer på oss själva och har visat flera tillfällen att vi kan vinna mot dem bästa. Att gå in i steg 4 med den känslan är härligt, berättar Mathias som fortsätter:

– Såklart med åldern visar laget ett mer moget spel, mer tålamod och ofta en tanke med vad vi gör på plan. Som det ser ut idag finns det många matchvinnare som inte tvekar att avsluta eller slå den sista avgörande straffen. Att vi sen har väldigt kul tillsammans utanför plan gör inte laget sämre. Chansen finns att spela finalspelet, det kommer krävas ett bra försvarsspel under hela helgen, väldigt viktigt. Det kommer behövas tålamod framåt, inte stressa fram avslut, sen vet vi att i kontringsspelet är vi farliga, så självklart kommer vi försöka spela mycket på det. Planen är klar nu ska vi bara samla kraft i veckan och se till att ta chansen, både som lag och individ. Vinnaren i gruppen åker till Malmö och får spela finalspelet tillsammans med dem åtta bästa AP lagen i Sverige. Det vore en ära att få representera EHF och slåss om SM guldet i Malmö i ett steg 5.

EHF spelar:
Lör: 15:00 vs IK Sävehof
Sön: 09:30 vs HK Ankaret
Sön: 14:30 vs LIF Lindesberg

Alla matcher >>>

 

 

Lämna ett svar