SM Guld till ERK!

Foto: Kent Lundqvist

Rugby: Herrarna i Enköpings RK vann SM Guld i 7-manna spelet efter en mycket övertygade insats.

Det blev ren uppvisning av ERK anno 2021 och man visade att man lärt från förra säsongen då man föll i finalen.

Foto: Kent Lundqvist

Nu var det aldrig något snack om vart bucklan skulle landa. ERK gick rakt igenom finalspelet obesegrade och vann till slut finalen mot Exiles med hela 31-0!

Foto: Kent Lundqvist

En av kulturbärarna i klubben är Robin Fransson som berättar om känslan.

Foto: Kent Lundqvist

– Det har varit bra! Vi har presterat bättre och bättre varje match. Vi har haft en väldigt hög lägsta nivå samt en väldigt bred trupp som gör att vi kan trycka på hela tiden och inte får ett tapp vid byten.

Efter en bra lördag med 5 raka segrar mot Hammarby 36-0, Spartacus 47-0, Göteborg 19-5, Vänersborg 52-7 och Exiles 26-7 så fortsatte ERK under söndagen att spela bra.

Foto: Kent Lundqvist

I semifinalen städade man av Göteborg med 35-0 för att sedan vinna finalen över Exiles med klara 31-0 och det var en mycket nöjd ERK-tränare som summerade final helgen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har verkligen spelat bra rugby denna helg och spelarna har jobbat hårt med att hålla sig till vår spelplan som de tränat på länge, berättar ERK-tränaren Andrew Daish.

Vad är det som gör att ni är Svenska Mästare 2021?

Foto: Kent Lundqvist

– Killarna har gjort ett hårt arbete med sina förberedelser och slitit på träningarna. De har dessutom visat att de har inställningen och hjärtat på rätt ställe når det verkligen gäller, avslutar Daish.

Lämna ett svar