SM Guld till Enköping!

Bild: ERK

Enköpings Rugby Klubb inkasserade två SM Guld i helgens USM-spel!

ERK firade stora triumfer i under helgens SM spel i Vänersborg.

SM Guld – Guld X2!

F18 efter en nervös start men sen lossnade det å tjejerna vann lätt med 32-14. Tjejerna gjorde en rakt igenom stabil o stark turnering. Tjejerna vann relativt enkelt sina matcher och visade bara lite ”nervositet” i början på SM finalen, där dom låg under, men det löste sig efter halva första halvlek o sen var det inga problem resten av finalen, där det visade upp sin starka lagmoral å ett bra självförtroende.

– Vi spelade helt enkelt bäst! Vi har slagit alla lag i turneringen i helgen och avslutar med en vinst i finalen på 32-14 mot Stockholm XX! Vi förlorade dock en match i gruppspelet mot ett grymt Malmö men vi lyckades få en go revansch mot dem i semin med vinst på 12-0, så det var riktigt starkt av laget! Jag tror att vi tar guldet för att vi är ett helt lag av stjärnor – vi förlitar oss inte på någon specifik spelare utan hela laget kämpar och nästan alla laget har gjort försök i helgen vilket är helt fantastiskt, säger ERK-spelaren Matilda Toresäter.

P16 spelare spelade med Malmö o vann SM Guld.

Bild: ERK

SM Guld P/F14 40-0 i finalen mot Franska Skolan Sthlm.

P14 spelade 6 matcher, en match mindre än dom andra lagen men gjorde överlägset mest poäng, jämfört med alla lag i hela turneringen. 265 poäng gjorda och 20p insläppta.

ERK U10 har spelat 8 matcher under USM och vann 6 matcher och och utvecklade laget/spelet mycket positivt under turneringen. Enköping spelade ihop Uppsala och en kämpe från Attila. Detta visar att rugby förenar o vi har ett fungerande samarbete mellan klubbarna. Alla spelare var glada o positiva under turneringen och ser nu fram emot att få spela mer rugby tillsammans. ERK Ungdom har i gruppen nu ett flertal hängivna spelare.

U12 vann 4/8 matcher

Vi åkte ner med 11 spelare, vi vann de två första mot Exiles båda lag. Tredje matchen mot Gbg tappa vi det och fick två skador som vi fick lida med resten av helgen. Vi kriga på bra allihop under söndagen men lyckades inte rå på det hårda motståndet. Överlag fantastisk insats under helgen. Och en stor insats av föräldrar på plats.

Lämna ett svar