SM Bronset till Enköping!

Bronslaget – EHF P01: Anton Lindblom, Filip Eriksson, Jakob Grönlund, Mattias Johansson, Filip Tapper, Max Österman, Max Rydstedt, Peter Wass, Oskar Bigelius, Frej Alm, Oliver Berntsson, Liam MCcalskey, Joakim Lindell, Karl Schelin, Anton Segersten och Hampus Wallin. Ledare: Mathias Eriksson, Johan Lindblom, Jenny Boqvist och Peter Wallin.

Enköpings HF avslutade med att ta revansch på IK Sävehof och tog därmed ett historiskt SM Brons.

– Efter att landat lite är vi på väg hem från Malmö med ett SM brons. Helt otroligt att vi lyckas prestera så bra. Det känns som en bättre film att avsluta säsongen så här. Vi vann även fair play priset för P16. Och Anton Lindblom blev MVP, vilken fest, säger tränare Mathias Eriksson.

Maria Lindblom Fd Wilhelmssons foto.

Anton Lindblom EHF. Foto: Privat

Det var egentligen inget snack om saken i bronsmatchen då EHF var det bästa laget och visade redan i den första halvleken i vilken stad medaljen skulle hamna. Visst Sävehof var med en stund men när EHF växlade upp och sin vana trogen gick runt på många spelare gick laget ifrån och leder med hela 21-13 i halvtid.

I den andra halvleken så sprattlar Sävehof till och ger matchen en sista chans och är så nära som 21-25, men då kastar EHF i en högre växel och springer hem SM Bronset till Enköping.

Mathias Erikssons foto.

Fairplay! EHF P01. Foto: Privat

– Matchen om bronset mot Sävehof blev aldrig någon match vi var idag bättre på alla positioner som mest var ledningen 7-8 mål. Sista delen av andra halvlek spelade vi lite på klockan. Sen firades det, först att vi lyckades med att gå till steg 5 sen att dessutom komma 3:a i Sverige, bra kämpat av ett kompisgäng från handbollsskolan, avslutar en trött och glad Mathias.

När SM P01 startade  med steg 1 av 5 var det 102 lag som var med och tog upp kampen om medaljerna, nu när röken lagt sig så vänder Enköpings HF hem från Malmö med en historiskt & välförtjänt Medalj!

Enköpings HF – IK Sävehof 34-29 (21–13)

Målskyttar EHF: Anton Lindblom 9, Filip Eriksson 9, Jakob Grönlund 6, Mattias Johansson 4, Filip Tapper 2, Max Österman 2, Max Rydstedt 2.

Läs också:
Inför SM slutspelet >>>
Vinst i öppningsmatchen >>>
EHF med en fot i SM semifinal >>>
Sekunddrama i SM semifinalen >>>

Vann SM gjorde Åhus som finalbesegrade Ystad med 19-16.

 

Lämna ett svar