Slätstruket av ESK!

ESK hittade inte rätt hemma mot Åkers. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 föll hemma mot Åker/Strängnäs HC med 2-5 (1-1,1-1,0-3) efter en minst sagt slätstruken insats och prestation.

Ja det här är vi inte nöjda med, jag är besviken, medger tränare Mattias Andersson.

Sin vana trogen så är ESK inte alls med från start och får se gästernas Simon Bergholm trycka in 0-1 redan efter 34 sekunder spelat av matchen. ESK spelar tafatt och reserverat under de första 10 minuterna, men sedan lossnar det för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Nu tar ESK över matchen helt och ligger på för en kvittering. Lagen drabbas av utvisningar och i spel fyra mot tre så kommer 1-1, det är August Sandell som med ett bra avslut i slottet överlistar gästernas keeper – Noel Karlsson.

Foto: Kent Lundqvist

Även om ESK har spelet under avslutningen av perioden så är det Åkers som vaskar fram de hetaste chanserna, först är det Benjamin Wahlgren som bryter in på mål, men hemma keepern – Kenny Guttelvik gör en strålande plockning och kort därefter räddar han ett friläge från Charlie Elgén.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir rent ut sagt bedrövlig av båda lagen, men tack vare ett par individuella prestationer hos gästerna så går perioden på poäng till Åkers. Perioden slutar dock 1-1, 1-2 görs av Oscar Sjögren som droppar en puck på mål från blå med en hel hög av spelare framför Kenny som är chanslös och 2-2 kommer ur ingenting, men det är snyggt! Sandell lyfter in pucken till Edvin Wiklund som hittar rätt bakom Noel.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden svänger spelet rejält och det är tillslut små marginaler som avgör. Emil Rundström bjuds på ett fritt läge i slottet av ESK och knäpper behärskat in 2-3 med 4,29 spelat och dessförinnan missade Sandell ett friläge, avslutet gick i stolpe och ut.

Foto: Kent Lundqvist

I den 15:e minuten avgörs matchen! ESK har ett friläge där Noel räddar Wiklunds avslut och spelet vänder. På den kontringen så gör Åkers 2-4 genom Simon Bergholm. Matchen avslutas med att Elgén direkt efter en tekning smäller upp slutresultatet 2-5 i krysset så det klingar om det.

Foto: Kent Lundqvist

Det var kännbart ikväll att vi saknade en femma. Vi kommer inte alls upp i nivå, men jag trodde att vi var på gång efter den sista delen av första perioden då vi spelade som vi skall. Det gick fel efter det och matchbilden blir inte som vi vill ha den där det kollektiva spelet fallerar, summerar Mattias.

ESK Hockey – Åker/Strängnäs HC 2-5 (1-1,1-1,0-3)

Skott: 27-29 (14-6,3-14,10-9)

Målskyttar ESK: August Sandell, Edvin Wiklund.

Utvisningar: 6 (2:2:2) – 10 (6:0:4)

Publik: 58

Spelarbetyg ESK:


August Sandell


Edvin Wiklund


Kenny Guttelvik

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar