Slätstruken insats fällde EHF!

EHF gav bort bollen och matchen hemma mot LSK. Foto: Kent Lundqvist

Damjuniorerna i Enköpings stod för en mycket svag insats och prestation när man förlorade hemma mot Lidingö SK med 21-26 (8-13).

Det var ett EHF som inte alls var påkopplade när matchen startade hemma mot LSK och det fick man också lida för under 50 minuter. Gästande LSK spelade små klurigt och hittade gång efter annan fram i det offensiva spelet. Det gav också snabbt en 6-2 ledning och tvingade hemmalagets tränare Tobias Lindberg att kasta in timeout kortet.

Foto: Kent Lundqvist

Ja, det var ingen start som vi ville ha. Det kändes avslaget och tjejerna var inte redo för match, menar Tobias.

Det blev ingen direkt effekt av timeouten då LSK gör två snabb till och leder med 8-2 innan hemmalaget får bättre tag i spelet. Två snabba mål av Kajsa Pihl, ett med vänster hand och ett med höger hand gör att hemmalaget får lite kontakt.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 20 minuter spelat så sätter Alice Askebro en straff som betyder 7-9 och nu var det match igen. Tyvärr så somnar EHF om och när det blåses för halvtidsvila så leder LSK med 13-8.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så är man bättre med i spelet och har efter dryga 10 minuter spelat ny kontakt då det står 16-18, känslan är att man är lite på gång. Då kommer återigen en dipp som precis som i första halvlek grundar sig i oprovocerat slarv och LSK kan avgöra matchen med tre snabba mål.

Foto: Kent Lundqvist

Under den sista delen så håller EHF jämna steg med LSK, men är egentligen aldrig nära att vinna matchen, det såg inte ens ut som att man ville vinna då det saknades vilja och inställning till uppgiften.

Foto: Kent Lundqvist

Nej det här var ingen bra match av oss, vi blixtrar till då och då i spelet och visar att vi egentligen är det bättre laget. Det är dock inledningen på den här matchen som avgör där vi inte alls kommer förberedda för uppgiften, summerar Tobias.

Enköpings HF – Lidingö SK 21-26 (8-13).

Målskyttar EHF: Kajsa Pihl 5, Alice Askebro 5, Saga Valgeborg 4, Nathalie Goro 2, Fiona Wallén 2, Sarah Westerberg 2, Vendela Tapper.

Spelarbetyg EHF


Saga Valgeborg/Fiona Wallén


Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar