Släkten är värst.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbyherrar tog inga poäng borta mot tabelljumbon NRK Trojan i herrallsvenskan.

ERK fick det att fungera försent och fick betala priset för det borta mot Trojan som tog kommandot och var i ledning med 7-0 redan efter sex minuter spelat. Det skulle komma en ny mindre bra sekvens i matchen för ERK med dryga 20 minuter spelat då Trojan gör 14-0 på fem minuter och går tillslut in i halvtidsvilan i ledning med hela 35-0 där den före detta ERK spelaren Emil Rådkvist gjorde 15 av poängen.

I den andra halvleken höjer sig ERK och kan få igång spelet bättre, men det skulle inte räcka hela vägen. ERK gör ganska omgående 12 poäng och har en smula kontakt. Det hoppet släcks dock med dryga timmen spelad då Trojan går fram till 42-12. ERK snyggar till siffrorna i slutskedet, men får ändå inteckna en förlust.

– Matchen gick väll bra på många sätt men eftersom våra klunghalvor är skadade så fick Hanes som är uthalv gå till klunghalv och då tappar vi attack möjligheter med backarna när vi tar en ovan spelare till uthalv . Det är väldigt avgörande då uthalven styr spelet och det behövs mycket tid föra att lära sig den rollen, berättar tränare Jim Wetterström.

NRK Trojan – Enköpings RK 42-20 (35-0)

Poänggörare,
Trojan: Emil Rådkvist 17, Jonas Zengler 10, Sebastian Nockmar 5, Mikael Mårtensson 5, Angus Van Niekerk 5.
ERK: Jonas Grillfors 5, Viktor Pettersson 5, Hannes Nylén 5, Albin Karppinen 5.

Övriga resultat & tabell >>> 

Lämna ett svar