Skönt trendbrott för ESK

Hampus Wallin matchvinnare & målskytt. Foto: Kent Lundqvist

Efter fyra raka matcher utan seger tog Enköpings SK en efterlängtad fullpoängare hemma mot Sollentuna.

I en extremt målsnål match vann ESK med 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) och anfallaren Hampus Wallin blev matchvinnare med kampens enda nätrassel 6:58 in i tredje perioden.

Foto: Kent Lundqvist

-Ett bra lag klarar att bryta en negativ trend och ta sig därifrån snabbt. Starkt av oss och det kändes också som om vi hade den här matchen, säger Hampus.

Det blev en match som länge saknade heta målchanser och Sollentuna såg ut att prioritera defensiven. ESK stod för puckinnehavet mestadels men hade svårt att att ta sig in nära motståndarmålet.

Foto: Kent Lundqvist

-Taktikmässigt gör vi det bra rakt igenom men jag tycker vi behöver vara mer aggressiva framför deras mål. Det blev bättre ju längre kampen led och får vi ett ledningsmål tidigare blir det nog annan matchbild, säger ESK:s tränare Robert Kimby.

Första perioden innehöll bara varsin målchans där Daniel Andersson var nära att ge ESK ledningen fem minuter före första pausvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Andra perioden inleddes med boxplay för ESK och där stod man upp bra och höll gästerna borta fån farliga ytor. Eric Berkerud hade en vass styrning halvvägs in i ronden och efter 13:33 trodde nog de flesta att ledningsmålet kom. Domaren dömde dock bort målet på grund av offside i målgården och det domslutet kändes lite tveksamt.

Foto: Kent Lundqvist

ESK etablerade ett tryck i offensiv zon under resten av perioden samtidigt som Sollentuna såg ut att vara lite slitna. Hemmalaget fortsatte hålla kommandot in i tredje perioden och vaskade tidigt fram ett par heta avslut mot Jonas Moell -Lindgren i gästernas bur.

Foto: Kent Lundqvist

Efter knappt sju minuter kom så avgörandet i Bahcohallen.

– Simon Cederborg-Nilsson passade in till mig i slottet och det var bara att dra iväg ett direktskott. Tror pucken gick in mellan benen på målvakten, säger Hampus Wallin.

Det var sedan nära 2-0 direkt och i numerärt överläge lite senare kom nya bud på utökad hemmaledning. Sollentuna fick inrikta sig på försvarsspel men stack  upp ett par gånger och hade några halvskapliga lägen på kvittering.

Foto: Kent Lundqvist

Efter 18:33 tog man ut målvakten i jakten på 1-1 men det var ESK genom Hampus Wallin två gånger om som låg närmast ytterligare nätkänning i tom bur under slutskedet.

-Vi fick mer energi efter ledningsmålet och spelade fortsatt noggrant i försvarsspelet över hela banan. Starkt av oss att hålla nollan, säger Hampus Wallin.

ESK:s försvarsspel var i det närmaste prickfritt matchen igenom och Sollentunas avslut på mål var lätträknade.

Foto: Kent Lundqvist

-Jättebra spel utan puck och vi höll Sollentuna på utsidan, säger Kimby.

I och med segern är ESK trea, fyra poäng före Sollentuna som ligger under strecket till spel i allettan framöver.

Foto: Kent Lundqvist

-Jätteskönt att vi kan vinna även om det satt hårt inne. Det var viktiga poäng på spel då det kommer att bli tufft och tajt där i mitten av tabellen, avslutar Robert Kimby.

 

Enköpings SK -Sollentuna HC 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Mål, 1-0 (46:58) Hampus Wallin.

Skott: 36-21 (11-7, 11-8, 14-6)

Utvisningsminuter, ESK: 4 minuter. Sollentuna: 6 minuter.

Publik: 281

 

Lämna ett svar