Skönt trendbrott för ESK!

André Fredriksson avgör hemma mot Vallentuna. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey fick ett efterlängtat trendbrott i ATG Hockeyettan hemma mot Vallentuna där André Fredriksson blev matchvinnare.

– Skönt att vi tar den här segern och alla gör verkligen jobbet för varandra där ute ikväll. Ett steg i rätt riktning, säger André efter slutsignalen.

Det skulle komma att bli en tight match där ESK verkligen dragit på sig blåstället och visade moral sett över hela matchtiden. Hemmalaget fick också en drömstart på matchen när Adam Lindström redan efter 18 sekunder spelat av hemmamatchen mot Vallentuna petar in en retur till 1-0.

Gästerna har sedan mest puck och flest skott på mål i perioden, men de heta målchanserna var lika fördelat mellan lagen. 1-0 ledningen skulle dock stå sig in i periodvilan och det mycket tack vare två bra målvakter.

– En bra period av oss och där vi håller ihop spelet bra både med och utan puck, säger Fredriksson.

Mellanakten som varit hemmalagets sämsta gren denna säsong startade jobbigt då Vallentuna kom ut stenhårt och fick fast pucken offensivt och den var där i nästa fyra minuter innan gästerna drar på sig en frustrationsutvisning och ESK tar sig ur det greppet.

Det skulle till slut ändå komma en kvittering. ESK drar på sig en utvisning som blir kostsam. En borttappad Nicklas Sjölund kan med 8,41 spelat av perioden sprätta upp pucken i krysset bakom en chanslös Simon S:t Cyr i ESK kassen. Hemmalaget drar sedan på sig en räcka av utvisningar men med ett fortsatt bra målvaktsspel i ihop med ett bra boxplay klarar man ut det hela. Innan perioden är slut så är det istället ESK som återtar ledningen efter att Zebastian Bodini Schmitt förtjänstfullt jobbat fram pucken till Fredriksson som sprätter in 2-1 bakom Alexander Jirhage i Vallentuna kassen.

– En sämre period av oss, men klart bättre än vad vi tidigare visat upp, konstaterar Fredriksson.

I den tredje perioden så drar ESK på sig nya utvisningar inledningsvis och får ett tag spela tre mot fem, men klarar ut det. I svansen på den utvisningen så kommer Dennis Näslund direkt från utvisningsbåset och får ett friläge som Jirhage räddar.

Kort därefter så får ESK chansen i spel fem mot fyra och det tar 22 sekunder innan det ringer. Efter bländande spel så hittar Daniel Andersson fram till Tobias Smids som förlänger med en läcker passning till Niklas Rigelius och han kan raka in 3-1 i öppen kasse.

ESK tar fler utvisningar och då skapas det reduceringschanser med friläge, styrning i ribban och öppet mål där Simon S:t Cyr gör en högoktanig räddning. Det skulle till slut ändå komma en reducering. Med 14,57 spelat av den tredje perioden så lyckas Niclas Ivarsson peta in en retur till 2-3 i spel sex mot fyra.

Vallentuna jagar sedan en kvittering och tar återigen ut sin målvakt med dryga minuten kvar att spela. Då styr Marcus Andersson in 3-3 och matchen gick till övertid. Där är ESK starkast och skapar två heta chanser innan Fredriksson rivs och tilldöms en straff. Den tar han själv.

– Jag tänkte egentligen inte så mycket. Har haft detta läge tidigare och vet att isen är dålig och då är det lätt för målvakterna att rädda dragningar så jag gick på ett skott istället, berättar Fredriksson.

Det var ett lyckosamt drag för skottet letar sig i mål bakom Jirhage och ESK tar viktiga poäng och får samtidigt ett nyttigt trendbrott.

– Viktiga och sköna poäng. Det är kanske ändå inte viktigast med poängen, spelet lovar gott för framtiden och det är viktigt inför fortsättningsserien, avslutar matchvinnaren.

– Surt såklart att vi inte tar alla tre poängen, men en vinst är alltid skönt, konstaterar ESK-tränaren Johan Jonsson efter slutsignalen. Det var en helt okey match där vi tyvärr tar för många utvisningar, men gör det riktigt bra i boxplay. Ett bra defensivt spel och en bra målvakt avgör den här matchen.

Enköpings SK – IF Vallentuna BK 4-3 (1-0,1-1,1-2,1-0)

Skott: 26-43 (7-16,10-12,7-15,2-0)

Målen,
Period 1: 1-0 (00:18) Adam Lidström.
Period 2: 1-1 (28:41) Nicklas Sjölund, 2-1 (36:37) André Fredriksson.
Period 3: 3-1 (46:58) Niklas Rigelius, 3-2 (54:57) Niclas Ivarsson, 3-3 (58:21) Marcus Andersson.
Period 4: 4-3 (63:10) André Fredriksson.

PIM: 20 (4:6:10:0) – 8 (0:2:6:0)
Publik: 187

Spelarbetyg ESK:


Simon S:t Cyr


André Fredriksson/Niklas Rigelius


Adam Lidström/Tobias Smids

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar