Skön trepoängare för BHC!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC hittade en väg att ta tre poäng i Hockeytrean utan att imponera hemma mot FOC Farsta.

Det skulle inte bli någon direkt höjdare när BHC spelade hemma mot Farsta i Hockeytrean.

– Det var ändå ett stort fall framåt om vi jämför mot senast då vi föll borta mot Kista, berättar BHC-tränaren Micke Trång.

Matchen rivstartade och BHC dominerade stort med ett bra spel där man flyttade puck bra och det resulterade också snart. Med 2,31 spelat styr Stefan Forsberg in 1-0 och knappa minuten senare så trycker David Rosen in 2-0 på en kontring. Känslan var då att BHC kommer att köra över Farsta och det verkade även hemmaspelarna tro för nu tappade man spelet och dryga 30 sekunder senare var det reducerat till 1-2 genom Sebastian Jyttner.

BHC håller ändå spelet på en hygglig nivå resterande av perioden och skulle också rättvist göra 3-1 genom Jerry Karlsson innan periodvilan.

– En helt okey period där vi gör jobbet för varandra, men det finns saker som vi behöver höja i spelet, menar Trång.

Så blev det inte. Mellanakten kan vara den sämsta BHC presterat på hemmais denna säsong. Det var i stället Farsta som tilläts dominera och vore det inte för en storspelande Niclas Skoglund i målet kunde det ha slutat i katastrof. Gästerna lyckas dock reducera till 2-3 i spel fem mot tre och som tur är för hemmalaget så lyckas Joakim Gustafsson ur ingenting dundra in 4-2 innan perioden var över.

– Alla gör inte sitt jobb därute, en del spelare åker omkring och tror de är bättre än vad de är och gör inte jobbet som krävs som lagspelare, det höll på att bli kostsamt, dundrade Trång.

I den tredje perioden så kortar BHC ned på femmornas speltid och det ger omedelbar verkan. Det skapas emellanåt hårt tryck på Farsta som nu får ägna mesta dels av sitt spel utan puck. Då och då kommer det ändå farliga kontringar som Skoglund får jobba för att rädda. Matchen stängs med dryga halva den tredje och sista perioden spelad då Karlsson hittar Gustafsson som fastställer slutresultatet till 5-2.

– Skönt att vi hittar en väg att vinna matchen och ta tre poäng, det var det viktigaste. Spelet kändes ändå så tryggt att jag aldrig var orolig för poängen, men visst har vi en del att jobba med, avslutar Trång.

Bålsta HC – FOC Farsta IF 5-2 (3-1,1-1,1-0)

Skott: 36-26 (12-6,13-12,11-8)

Målen,
Period 1: 1-0 (02:31) Stefan Forsberg, 2-0 (03:21) David Rosen, 2-1 (03:53) Sebastian Jyttner, 3-1 (11:06) Jerry Karlsson.
Period 2: 3-2 (29:29) Lucas Wilhelmsson, 4-2 (36:07) Joakim Gustafsson.
Period 3: 5-2 (51:19) Joakim Gustafsson.

PIM: 10 (2:4:4) – 2 (2:0:0)
Publik: 112

Spelarbetyg BHC:


Jerry Karlsson


Niclas Skoglund


Dennis Von Walden/Joakim Gustafsson.


Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar