Skön seger för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK hänger på i toppen av Damtvåan efter en skön seger hemma mot Storvreta IBK U.

– Det här var nog sett över 60 minuter en av de bästa matcherna så här långt, berömmer EIBK-tränaren Kaj Söder.

Det var ett taggat EIBK som inte bjöd på en millimeter under den första perioden. Det var bra försvarsspel över hela banan vilket gjorde gästerna uddlösa och näst intill chanslösa.

Foto: Kent Lundqvist

Med 4,28 spelat kom också första heta chansen när Louise Andersson hittar en friställd Ida Nyholm med öppet mål, men avslutet går över.

Foto: Kent Lundqvist

Efter ytterligare ett par heta chanser i slottet där Frida Millros haft dubbla chanser och gästernas keeper – Moa Ededahl svarat för ett par svettiga räddningar skulle utdelningen komma. Det är återigen Andersson som hittar Nyholm, men denna gång är det inget snack och det är 1-0 för hemmalaget med 6,05 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden är det mycket EIBK, men gästerna försvarar bra och hemmalaget kommer inte in på de riktigt heta chanser framför mål vilket gör att lagen lämnar för periodvila med ställningen 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra period av oss där vi innan matchen hade som mål att stänga defensivt då vi haft problem med de inledande perioderna tidigare av säsongen. Vi borde dock ha gjort något mål till, menar Söder.

Mellanakten skulle få en hel annan matchbild, nu är det gästande Storvreta som för matchen och ligger på för en kvittering. Redan efter 40 sekunder så har Wilma Rönnqvist ett stenhårt och bra avslut från högerkanten som tvingar hemmalagets burväktare – Felicia Fäst till en kalas räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer! Emma Bernström har ett rungande distansskott som klingar till i ribbkrysset och omgående så har Emma Berg ett avslut i ribban och ut igen i spel fem mot fyra.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK är tillbaka pressade, men mitt i den pressen står Kim Eriksson för en bra bollstöld och har ett friläge som Ededahl räddar och den efterföljande returen trycker Kim i ribban och över.

Det ligger ett mål i luften för hemmalaget när vi får se en patentare. Andersson hittar in med bollen framför mål och som vanligt står Julia Brundell där och rakar in den i mål till 2-0, föga rättvist sett till matchbilden men effektivt.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock komma en rättvis utdelning även om det tillkommer efter ett sagt defensivt jobb där Thelma Jonsson vinner sin kamp mot en utlämnad försvarare och kan raka in 1-2 bakom Fäst.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är illa ute ett tag i den här perioden, men Fäst gör sin bästa match för säsongen och hjälper oss i utsatta lägen. Annars en helt okey period där vi stundtals blixtrar till i spelet, säger Söder.

I den tredje perioden får hemmalaget ett tidigt och förlösande mål och det är också matchens delikatess. Baken Felicia Karlsson tar en soloraid och ur liten vinkel vispar hon upp en projektil över hjälmen på Ededahl upp i krysset till 3-1 med 1,20 spelat av den sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Det är dock mycket nära att gästerna kommer tillbaka omgående i matchen då Rönnkvist återigen skickar iväg en häxpipa i ribban.

I stället så gör hemmalaget ett psykologiskt viktigt 4-1 och återigen genom en patentare. Andersson in med bollen framför mål och Brundell rakar in den i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det är mycket EIBK under de sista delen av matchen och Nyholm har en b0ll i insidan av stolpen innan vi får se en ny patentare. Andersson till Brundell och det är 5-1.

Foto: Kent Lundqvist

Nyholm skulle få revansch en stund senare och då i spel fyra mot fem. Elin Wizén rensar och den bollen jagar Nyström ifatt och dunkar in 6-1 med ett resolut och bra avslut. Innan matchen är slut så får vi se ”pay back”. Brundell hittar Andersson som fastställer slutresultatet till 7-1.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra och skön seger som vi behövde med tanke på både att veckans förberedelser varit störda av sjukdomar och att vi nu redan på torsdag har en seriefinal borta mot Björklinge BK, summerar EIBK-tränaren som ger Ida Nyholm extra beröm för sin insats i matchen.

Enköpings IBK – Storvreta IBK U 7-1 (1-0,1-1,5-0)

Skott: 19-19 (10-4,3-9,6-6)

Målen,
Period 1: 1-0 (06:05) Ida Nyholm.
Period 2:
2-0 (31:43) Julia Brundell, 2-1 (38:57) Thelma Jonsson.
Period 3:
3-1 (41:20) Felicia Karlsson, 4-1 (46:25) Julia Brundell, 5-1 (52:24) Julia Brundell, 6-1 (53:37) Ida Nyholm, 7-1 (57:10) Louise Andersson.

Utvisningar: 3x2min – 1x2min
Publik:143

Spelarbetyg EIBK:


Ida Nyholm


Felicia Karlsson


Malin Hjelm

Damtvåan >>>

Lämna ett svar