Skön revansch och tre bra poäng för BHC!

Jerry Karlsson målskytt o bäst på isen hemma mot Järfälla. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC fick en efterlängtad revansch på premiärförlusten borta mot Järfälla HC då man på hemmais vann ganska enkelt med 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).

– Det viktiga var poängen, men visst känns det bra att får revansch och framför allt för dem grabbar som kommer just från JHC, berättar tränare Lars Billing.

Matchen ar annars inte någon jättematch, det var ett lag som var bra och ett som var ganska dåligt. BHC förde matchen från start till mål mot ett JHC som hade stora problem i det mesta av sitt spel.

Foto: Kent Lundqvist

– Dem är ändå tunga att möta och går man det minst lilla i tempo så får dem tag i oss och då fastnar vi vårt spel.

I den första perioden är det bra tempo och då har JHC det jobbigt att hänga med vilket inledningen vittnar om, det är ett bombardemang av skott på gamle BHC keepern Linus Hildeby i JHC. Gästerna räddas av en oförklarligt tagen utvisning av hemmalaget?

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, vi behöver verkligen ta bort dem här onödiga utvisningarna, nu är vi bra i boxplay men det håller inte i längden, dundrar Lars.

BHC klarar dock två utvisningar där JHC har en puck i insidan av stolpen innan hemmalaget kan ta ledningen i matchen. Det är Robert Olofsson som i spel fem mot fyra som tar skott och på returen rakar Johan Hellgren in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Bara 18 sekunder senare ringer det igen, det är Jonathan Backman som från läge bakom mål hittar en fristående Viktor Thim som snärtar in 2-0 som även står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– En bra period av oss där vi håller uppe spelet och tempot i matchen vilket ger oss ett bra spelövertag, berömmer Lars.

Mellanakten startar ganska bra för BHC som fortsatt håller tempo och är jobbiga för JHC. Redan efter 1,04 drar JHC på sig en ny utvisning och då ringer det, Jerry Karlsson höjer klubban och smackar in 3-0 bakom en chanslös Hildeby i JHC kassen.

Foto: Kent Lundqvist

Så långt var allt bra, men med halva matchen spelad så tappar BHC tempot och spelet vilket JHC tackar för och reducerar till 1-3, ett billigt mål där Emil Hildeby kastar en puck på mål som den i övrigt säkre BHC keepern Mattias Fridlund skall ta.

Foto: Kent Lundqvist

JHC har sedan en jättechans att ta sig in i matchen i slutet av perioden då man får chansen att spela fem mot tre, men ett skott på mål är allt gästerna mäktar med efter bra boxplay av BHC.

– Egentligen ingen bra period av oss, JHC får ned tempot på oss och blir så där jobbiga som dem kan vara, men fortsatt bra spel i boxplay, konstaterar Lars.

Den tredje och sista perioden blir ingen höjdare direkt. Båda lagen turas om att ge bort pucken och passningsspelet lämnar en hel del att önska. JHC har en puck i ribban med 6,05 spelat av perioden innan BHC kan spika matchen när Adam Leavoy gör sitt förta mål i Bålsta tröjan vilket ger 4-1 med 9,52 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Matchens sista del blir ingen höjdare men en chans till skapas och då är det den gamle BHC spelaren Mattias Grötting som får ett jätteläge, men Fridlund tar lite av revansch på sig själv och gör en strålande parad.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör egentligen bara en bra period och det räcker ikväll, men det är ändå så att vi vinner och tar tre viktiga poäng, det var målet idag, summerar Lars.

Bålsta HC – Järfälla HC 4-1 (2-0,1-1,1-0)
Skott: 39–29 (10-7,16-11,13-11)

Målen,
Period 1: 1–0 (17:56) Johan Hellgren, 2-0 (18:14) Viktor Thim.
Period 2: 3–0 (21:56) Jerry Karlsson, 3-1 (34:47) Emil Hildeby.
Period 3: 4-1 (49:52) Adam Leavoy.

Utvisningar: 12 (4:4:4) – 26 (6:6:14)
Publik: 157

Spelarbetyg BHC:


Jerry Karlsson


Robert Olofsson


Johan Andersson

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar