Skogäng lämnar EHF!

Foto: Kent Lundqvist

Avgående Enköpings HF tränaren Anders Skogäng summerar en kanonsäsong i Herrettan.

– I stor måste vi vara väldigt nöjda med säsongen som varit! Att med en stomme bestående av juniorer ta oss fram till en slutlig tredje plats i serien. Vi har tagit poäng mot alla lag utom Västerås som är värdiga vinnare av serien, konstaterar EHF-tränare Anders Skogäng

Hur ser du på utvecklingen av det här unga laget under säsongen?

– Vi hade några plumpar i höstas, tänker på matcherna mot Täby, Tumba och Eskil, men i returerna visade vi att vi lärt oss något och vann dessa matcher ganska klart då vi samlade på oss 35 plusmål i de tre matcherna. Det har varit roligt att se spelarnas utveckling och det är väl det som varit målet att försöka utveckla varje individ.

Vad säger du om det abrupta slutet på säsongen?

– Säsongsavslutningen blev på många sätt tråkig men logisk nu när man ser utveckling av Coronans härjningar. Det hade varit oerhört inspirerande att få spela ett kval och att försöka ta sig till ett finalsteg i USM, så när det verkligt roliga skulle börja så dog det bara.

Trist, men nu står det klart att Enköping förlorar en av det bästa tränarna i EHF genom tiderna lämnar sitt uppdrag i klubben.

– Vi har under dessa veckor diskuterat framtiden och kommit fram till att jag inte kommer fortsätta i Enköping som tränare, det känns tråkigt men beslutet var hyfsat gemensamt, avslutar Anders Skogäng.

Lämna ett svar