Skogäng klar för Ricoh handboll i Handbollsligan!

Foto: Kent Lundqvist

Anders Skogäng tränare för Enköpings HF kommer nu att kliva in i hetluften på allra högsta nivå – igen då han blir tränare för Ricoh HK i högsta ligan i Sverige – Handbollsligan.

Ja, det är klart nu efter en tids förhandlingar att jag kommer kliva på som tränare för Ricoh, bekräftar Anders Skogäng

Anders som under denna säsong tränat och matchat EHF herrar och juniorer kommer nu att dubbla.

Det stämmer, jag skall försöka hålla ihop det och pussla för att det här skall bli bra för alla inblandade. Det kommer bli en del krockar, men Ricoh är första valet då det händer. Vi är många runt EHF gruppen så det skall och blir inget problem, berättar Anders

Hur är känslan inför uppdraget?

Det är såklart spännande och man vill ju som tränare och spelare vara på så hög nivå som möjligt. Känslan är bra inför uppgiften och det är inte riktigt klart ännu hur rollfördelningen blir mellan mig och Ingemar Linell som är den andre tränaren, berättar Anders.

När kliver du på ditt nya uppdrag?

– Jag klev på redan igår och nu återstår att sätta rutiner för det andra som jag sköter med handbollsgymnasiet och EHF gruppen som jag verkligen gillar att jobba med och som jag tror på för framtiden, avslutar Anders,

Det känns jättebra. Han kommer med en gedigen bakgrund och har ett stort handbollskunnande. Anders kommer in med en ny energi och vi får nu en bra träningsvecka framåt innan matchen hemma mot Helsingborg på lördag, säger Ingmar Linnéll på klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi ska dela på jobbet är tanken och hur det blir rent praktiskt kommer vi att jobba fram. Det känns i alla fall jätteskönt och jag är riktigt glad för att vi får in en sådan kraft. Vi i klubben är jättenöjda med att vi fått till den här lösningen på relativt kort tid och målsättningen är att vi ska fortsätta utvecklas, bli bättre och klättra i tabellen.

Lämna ett svar