Skall FBK studsa tillbaka?

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Fanna BK har ikväll chansen att ta revansch på sig själva hemma mot BKV Norrtälje.

Premiären är säkerligen glömd, bortsorterad, men det finns en hel del att jobba med om FBK skall kunna studsa tillbaka ikväll hemma mot BKV Norrtälje enligt FBK-tränaren Karwan Zarifnejad.

– Vi svarar för en dålig laginsats och tar inte det jobb som krävs för att vinna mot ett så här bra lag som IFK Uppsala. Allt för många svarar inte upp som lag och då vinner vi inte matcher på den här nivån.

Gästerna övertygade i sin premiär som spelades på bortaplan mot Procyon och kommer säkerligen inte vara någon lätt uppgift för FBK.

– Norrtälje är ett bra lag som är kompakta i lagdelarna och är vassa framåt. Det kommer bli en utmaning att hantera deras press och kontringar.

Vad har ni jobbat med i veckan?

– Vi har jobbat med vårt spelsystem som vanligt men såklart skruvat på några saker för att träffa rätt. Det handlar framför allt om göra de saker som vi har bestämt och tränat på och att göra det alla tillsammans. Det tycker jag att vi inte gjorde alla gånger senast. Eftersom vi ett helt nytt lag och nytt spelsystem så kräver det matcher för att sätta relationer och timing i det taktiska dispositionerna. Vi hade behövt de 9 träningsmatcherna som ställdes in och det blir ännu svårare utmaning där vi möter de tre bästa lagen i serien (Ifk Uppsala, Norrtälje, Franke) nu direkt i början.

Vad kommer krävas för att ta poäng eller vinna?

– Det viktigaste kommer att vara att hålla sig till det vi har bestämt till 100% i 90 minuter och att vi visar enormt tålamod med boll, så att vi inte ger bort det till motståndarna som vi gjorde alldeles för ofta senast.

Hur ser laget ut ikväll?

– Laget bestäms som helhet när vi kommer till matchsamlingen, avslutar FBK-tränaren.

Matchstart: Fanna BK vs BKV Norrtälje 19:30 på Fanna IP

Övriga matcher och tabell >>>

Lämna ett svar