Skakigt för damerna i EHF!

EHF anno 2019. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings HF har inte haft en optimal försäsong inför en ny säsong som nykomlingar i Damtvåan.

Det har varit en smula turbulent för damerna i EHF sedan degraderingen från Damettan till årets säsong som nykomlingar i Damtvåan med en hel del tunga spelarförluster. Nu har man gjort ett jobb för att säkra en trupp inför kommande säsong.

– Damtruppen består idag av 10 utespelare och två målvakter, samt att vi har ett samarbete med föreningens trimlag. Vi har även erhållit en dispens för våra 03:or för spel i div 2, där vi nu har möjligheten att maximalt använda 3 spelare per match, under vissa förutsättningar, berättar EHF-tränaren Kent Söderlund.

Det har dock medfört ett agerande i föreningen som talar för framtiden.

– Det här har medfört att vi nu har skapat en träningstrupp från A-A, för att både på kort och lång sikt, skapa förutsättningar och möjligheter att utveckla dessa unga spelare.

Hur ser du på matchandet inför den nya säsongen?

– Matchandet inför seriespelet har inte varit optimalt, men vi har också medvetet gjort det valet, med tanke på att förutsättningarna för ett högre matchande inte har funnits, utan vi har fokuserat mer på träningen.

Hur ligger ni till formmässigt för att starta en ny tävlingssäsong?

– Vi är inte där vi ska vara inför en ny säsong, men kurvan pekar uppåt och vi jobbar på.

Vad är rimligt att ha för förväntningar på EHF denna säsong?

– Mina förväntningar på säsongen är att vi ska klara oss kvar i div.2, men det kommer givetvis att innebära för både spelarna och oss ledare, att vi jobbar hårt och målmedvetet under hela säsongen.

Vad blir nycklarna till framgång?

Anna-Maria Lindberg & Jessica Anshage. Foto: Kent Lundqvist

– Målvakterna Anna-Maria Lindberg & Jessica Anshage blir våra nyckelspelare i år. De har erfarenhet och rutin från spel i högre divisioner.

Vilka blir topplag i serien?

– Jag tror att Uppsala kommer att vara ett av topplagen i år. För övrigt har jag dålig koll på vilka spelarrörelser som har skett i övriga lag, för att ha en klar bild av var de står spelmässigt, avslutar EHF-tränaren.

Damtvåan >>>

Lämna ett svar