SK Elvan vann premiären av UC!

Foto: Kent Lundqvist

Så har årets Upplandscupen dragit igång och det med SK Elvan som segrare på Korsängen mot IK Nordia med 4-3 (4-3).

– Var en helt okej match för att vara första för säsongen, menar Nordia tränaren Thomas Wallin.

Elvan var det spelförande laget och tog även tidigt ledningen med 1-0 genom Erik Forslund. Nordia skulle dock ganska omgående kvittera på en straff som Kimmo Söderblom förvaltar till 1-1.

Det blir mycket Nordia efter kvitteringen och det ger också utdelning med två snygga mål. Nordia tar sig igenom på vänsterkanten där Kimmo hittar in till Joakim Sundblad som slår en bra boll i djupet på Lukas Wallin som löper sig fri och placerar in 1-2. Elvan passar på att missa en straff i detta skede av matchen, eller Nordias keeper Adam Lind räddar. Inte långt efter det gör i stället Nordia 1-3.

– Kanske årets mål redan, menar Thomas. Bollen slås från backlinjen upp mot mitten av plan där Lukas med en volleydelikatess touchar bollen vidare till Sundblad som löper ned mot straffområdet till höger, skottfintar deras back, viker in mot mitten och med en ”Rabona” chippskjuter han in bollen i nät. Riktigt snyggt mål.

Efter det målet går Nordia ned sig och Elvan tar över. I minut 29 och 31 gör Linus Bylin både 2-3 och 3-3. Av bara farten så kommer även 4-3 och det gör Forslund innan halvtidsvilan.

Trots mängder av chanser så blir det inga mer mål i matchen. Dem flesta chanserna har Elvan, men Lind i Nordiamålet gör några bra räddningar.

– Vi tar bonusstraffen med ca: 20 minuter kvar att spela för att få till en kvittering, men Börje Pilkka i Elvan målet går åt rätt håll och räddar. Nya tag nästa vecka mot Åsunda. Elvan var snäppet bättre med deras rutinerade killar främst genom Linus Bylin och Kalle Fredriksson på mitten mitt, summerar Thomas.

– Tycker vi börjar väldigt bra men tappar spelet något efter ca 10 minuter. Nordia är farliga i sina omställningar framförallt. Men efter ca: 30 minuter får vi övertag i spelet igen och spelar väldigt bra. 2:a halvlek är relativt jämn, där jag tycker att vi har de bästa chanserna att kunna avgöra, men det vill sig inte riktigt med avsluten. Nordia skapar ett par riktigt farliga chanser på slutet när de flyttar upp spelet. Känns dock som att vi är något bättre över hela matchen, berättar SK ELvan tränare Fredrik Lygnegård.

SK Elvan – IK Nordia 4-3 (4-3)

Målskyttar,
SKE: Eric Forslund 2, Linus Bylin 2.
IKN: Kimmo Söderblom, Joakim Sundblad, Lukas Wallin.


Resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar