SK Elvan vann igen!

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan vann sin andra raka match när man besegrade ESK i andra omgången av Upplands Cupen.

Det blev en kamp som kom att avgöras under ett par minuter när John Michael White gör 1-0 i den 20:e och 2-0 i den 22:a framspelad av Joakim Johansson vid båda målen.

– Första halvlek går till elvan som är hetare i sitt agerande och vinner många dueller och andra bollar. Vi sticker upp och skapar chanser och har intentioner i vårat spel som vi kan bygga vidare på, berättar ESK-tränaren Adrian Berglund

– Det blåste mycket i matchen och vi valde att ha medvind i första och se till att ha ledningen i paus, berättar Elvan-tränaren Per Lygnegård.

Det var en ledning som stod sig fram till den 86:e minuten då Leonard Levenhagen reducerar till 1-2.

– Tycker vi har bra koll på läget men såklart är ESK bättre tränade och tryckte tillbaka oss i andra. Men inte närmare än 1-2. Så med det stora hela är jag nöjd med insatsen. Vi visar att vi kan bita ihop och kriga för varandra när det inte blir så mycket boll för oss i andra, avslutar Lygnegård.

– Andra halvlek och elvan tröttas ju längre matchen går. Vi sätter en högre press och lyckas spela en bättre fotboll med bättre rörelse och fantasi. Trots en oacceptabel utvisning för snack lyckas vi reducera och skapar tryck för en kvittering men vi skapar inte många 100% målchanser, konstaterar Berglund som summerar:

– Vi gör en klart godkänd match och vi tar steg i våran utveckling samtidigt som det blir ganska tydligt att vi behöver bli mer seniora i vårat agerande. Slarvar vi med detaljerna blir vi straffade och då blir det stundtals både jobbigt och frustrerande att spela den fotbollen vi vill.

ESK vs SK Elvan 1-2 (0-2)

Målskyttar,
SKE: John Michael White 2.
ESK Leonard Levenhagen.

Varningar: 3-1
Rött Kort: 1-0
Publik: 58

 

Lämna ett svar