SK Elvan avslutade med förlust.

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan fick avsluta säsongen i div.5 med en klar förlust borta mot Tierps IF.

– Konstig match egentligen. I stort rätt jämn men det var tydligt att Tierp ville mer vilket främst syntes i närkampsspelet och i respektive straffområde, berättar Elvan-coachen Niklas Malmfors.

Det var hemmalaget tävlade bäst och det gav resultat redan i den första halvleken. TIF gjorde hela 3-0 på Elvan som i det läget ändå var mycket nära en degradering och nu stod hoppet till att minska avståndet i andra halvlek eller att andra resultat skulle gå lagets väg.

I den andra halvleken så försöker Elvan, men hemmalaget är för starka i de avgörande momenten och utökar sin ledning till 5-0 innan William Jonsson i TIF fastställer resultatet till 6-0 på straff.

Trots resultatet så klarar Elvan kontraktet i div.5 tack vare andra resultat.

– Vi försöker verkligen spela och många gör bra prestationer men i helhet så räcker det inte när inte alla kommer upp i sin rätta nivå. Det har tyvärr varit så här under nästan hela hösten, säger Malmfors som summerar säsongen:

– Man ska ha klart för sig att förutsättningarna är ju annorlunda jämfört med många andra lag. Vi tränar en gång i veckan och många av de rutinerade hinner inte med det heller vilket påverkar. Men som sagt, det är förutsättningarna.  De unga som kom i år ska ha en eloge. De har verkligen utvecklats och vi ser också många ljusglimtar utifrån det idag. Steget från junior till senior är ju inte enkelt, avslutar Malmfors.

Tierps IF – SK Elvan 6-0 (3-0)

Målskyttar TIF: Robert Sekulic 2, Abdigani Moalim, Ludvig Englund, Kasper Sundh, William Jonsson.

Varningar: 2-3
Publik: 76

Lämna ett svar