”Sjukt imponerad av grabbarna”

Foto: Kent Lundqvist

AllEttan: ESK släppte axlarna och gav sig själva ett riktigt bra utgångsläge inför den rafflande avslutningen.

ESK vann under söndagseftermiddagen ödesmatchen hemma mot tabellfyran Östersund efter en stabil prestation och en imponerande insats.

– Tycker att vi gör en bra match rakt igenom! Vi är tajta i mittzon, vi värderar våra lägen och är konsekventa med detta matchen igenom. Vi sätter också dit lägena vi får, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Det var kniven på strupen inför matchen. För att ha allt i sina egna händer i den sista omgången så var ESK tvungna att vinna.

– Är sjukt imponerad av att hur grabbarna hanterar situationen. Det är ”kniven mot strupen” och vi vet att vi måste vinna för att fortfarande ha chans på Playoff plats, men att killarna ändå vågar släppa loss och lira. En riktigt skön lagseger!

Se höjdpunkter från matchen >>>

Efter segern väntar nu hela 10 dagars uppehåll, lång tid i hockeyvärlden, för ESK innan man spelar sista omgången borta mot Borlänge.

– Ja lite lång vila blir det, men nu när vi har det i egna händer är det inget problem. Vi får träna på bra nu i veckan och nästa vecka så kommer vi vara väl förberedda, avslutar en nöjd ESK-tränare.

Fakta inför den sista omgången:
Oavsett hur det går i de matcher som spelas innan sista omgången så har ESK chansen att gå vidare vid vinst i sista omgången. Om! Borlänge förlorar hemma mot Piteå i den nästsista omgången så räcker det med oavgjort vid ordinariematchtidslut, men ESK måste sedan få med sig bonuspoängen för att ta sig vidare till playoff.

Lämna ett svar