Sjukstuga i ESK Hockey!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey har stora trupp problem då man idag skall avsluta grundserien i Hockeyettan borta mot Skövde IK. (Uppdaterad 11:45)

Det stämmer, det är en hel hög med spelare på frånvarolistan, men vi tror oss ha löst det för idag så vi kan åka och vara representativa för klubben, berättar tränare Robert Kimby.

ESK Hockey spelar ikväll en mycket viktig poängmatch borta mot Skövde, just nu är laget tabelltia på 20 poäng och tabellnian Forshaga IF och tabellåttan Grums på 23 poäng. Det är två viktiga poäng för fortsättningsserien att kriga om.

Fråga är nu om man kan slänga offerkoftan åt sidan, ta på sig blåstället och ta fram krigarhjärtat? Spelet har funnits där hela säsongen, men det där sista lilla gällande viljan att vinna är det mer tveksamheter runt, det skall göra ont att både vinna och förlora och den känslan levererar inte ESK just nu. Bevisa att jag har fel och det finns stora chanser att ta tre poäng ikväll.

11 spelare på frånvarolistan!
Den stora oron är såklart truppen ikväll! Det saknas en hel räcka spelare som är sjuka eller borta av andra anledningar: Rickard Eriksson, Johan Viktorsson, Tim Friberg, Fredrik Juhlin, Jesper Sojé, Oskar Pentler, Ludvig Wallin, Filip Andersson, Calle Eriksson, Ludwig Ahlin, William Warging.

Men i ESK Hockey sitter man inte och tycker synd om sig själva, man löser problemet.

Vi har haft ett hektiskt sista dygn men oklarhet kring laget men mycket sjukdomar och frånvaro. På uppsidan är lån från Västerås där vi tar in backen Douglas Ahlenbring och tre forwards från Örebro J20 Superelit Carl Wassenius Viktor Lodin och Anton Johansson. Vi förväntar oss en riktigt tuff uppgift och kommer få slita för att bryta trenden. Det är tjatigt i längden, men vi måste fortsätta att minimera dom gånger vi ger motståndarna omställningar och offensivt vill jag se tidigare avslut för att skapa fler andra situationer. Vi ska ge oss en bra chans , avslutar Kimby.

Matchfakta:
Skövde IK vs ESK Hockey, HockeyEttan Västra: 22:a omgång.
19:00 i Billingehov.

Senaste resultat ESK Hockey:
1-3 förlust hemma mot IFK Arboga 10:e december

Nyheter i truppen:
Läs ovan.

Sagt om motståndet:
Klara för Allettan och har inget att spela för då man är tabellfemma och kommer stanna där oavsett resultat i sista omgången. Kommer från en 3-7 förlust borta mot Borlänge. Anmärkningsvärt är att man inte har någon spelare i poängligans topp 25 trots att man är klara för Allettan!

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar