Sjätte raka förlusten för ett ineffektivt ESK Hockey!

Ett svagt spel framför Köpings mål fällde ESK. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey förlorade sexpoängsmatchen hemma mot tabellsexan Köpings HC i den 17:e omgången av Hockeyettan med 1-3 (0-1,1-0,0-2).

Tröttsamt att behöva säga det igen, men vi gör en bra match i långa stunder, säger en besviken tränare – Robert Kimby efter matchen.

Det blev en svängig match där lagen turades om att föra matchen, men hemmalaget fick en bra start med fart i spelet och ESK etablerar spel i offensiv zon där det dock inte kommer något ur det hela.

Foto: Kent Lundqvist

Istället kan gästerna ta ledningen efter en mindre bra prestation i egen zon med 3,15 spelat där gästernas Tobis Sjökvist får göra 0-1 ifrån läge i slottet.

Foto: Kent Lundqvist

Med 5,50 spelat är det nära igen då forne ESK spelaren – Johan Eek hittar David Lennartsson som har en bra chans framför mål, men hemma keepern – Simon S:t Cyr räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skapar egentligen inte mycket av det spelövertag man har i långa spelsekvenser, men med 13,55 spelat så kommer en chans! Efter en puckstöld i offensiv zon får Tim Robin Johnsgård chansen i slottet, men gästernas burväktare – Tomas Rydén (bäst på isen) räddar med besvär.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har innan periodvilan, efter dubbla bjudningar av ESK, två jättechanser som Simon räddar.

Ingen bra start på perioden, men vi växer in i det och spelar stundtals bra hockey utan att vaska fram de där riktigt heta chanserna, konstaterar Kimby.

I mellanakten blir det ombytta roller där Köping initialt är laget som under långa sekvenser etablerar spel i offensiv zon, men det kommer inget ur det. Istället så är det ESK som med ett rakare spel skapar chanserna och då främst genom Simon Cederborg som med 5,17 spelat ”visar vägen” då han bryter in på mål, men Rydén räddar och i stället blir det spel fem mot fyra.

Foto: Kent Lundqvist

Med 6,51 spelat så har Daniel Andersson och Jesper Sojé chanser framför mål i en tilltrasslad situation, men Rydén räddar. Med 11,26 spelat gör han det igen, Cederborg bra in på mål och Rydèn räddar. I spel fem mot fyra gör hemmalaget det bra där först Jesper Sojé får chansen, men avslutet går utanför. Pucken blir dock kvar och i momentet efter gör Daniel Andersson 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna har egentligen inget farligt offensivt förrän 15 minuter in i perioden då dem skapar en chans i slottet, men Simon räddar utan besvär. ESK har sedan ett par riktigt farliga chanser att ta ledningen si slutskedet av perioden, 17.40 bra spelat av debuterande Oscar Pentler till Emil Ripstrand som avslutar stenhårt och bra, men Rydén avvärjer med en klassräddning. Med 49 sekunder kvar av perioden skapar ESK en jättechans med Cederborg framför mål, men Rydén gör en ny klassräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det är signifikativt för oss den här perioden. Vi skapar mängder av kvalificerade chanser, men vi är inte tillräcklig bra i de avgörande lägena, menar Kimby.

I den tredje och sista perioden startar Köpning med att vaska fram en jättechans framför mål, men en tokräddning av Simon i ESK målet räddar hemmalaget.

Med 6,25 spelat bjuds William Warging på en chans att ge hemmalaget ledningen, men Rydén reparerar sitt misstag med att rädda avslutet. Kort därefter är det Köpings Jonas Nyman som har ett friläge, men han tappar balansen i avslutsläget när han skall dra Simon.

Foto: Kent Lundqvist

Med 13,35 spelat av sista perioden kommer 1-2, ett märkligt mål där spelare framför mål kör undan Simon i målet och Emil Forsberg kan lägga pucken i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får ganska omgående chansen att få till en kvittering då gästernas Lars Jinghage åker på en utvisning, men det efterföljande spelet fem mot fyra håller tyvärr ingen klass alls. Istället drar hemmalagets Andreas Lindqvist på sig en utvisning i offensiv zon med 1,58 kvar att spela. ESK lyckas ändå skapa e kvitteringschans, men Jesper Sojés avslut räddas, spelet vänder och Köping avgör matchen då Tobias Sjökvist gör 1-3.

Foto: Kent Lundqvist

Riktigt surt att förlora den här matchen. Vi löser inte det som är viktigt i matchen och förlorar för att vi inte förvaltar dem 7-8 chanserna vi skapar, det är för lite att bara göra 1 på 30 skott på mål och släppa in 3 på 23 skott, summerar Kimby som ger debuterande duon Filip Andersson & Oscar Pentler godkänt för sina insatser i matchen.

ESK Hockey – Köping HC 1-3 (0-1,1-0,0-2)

Skott: 29-20 (9-8, 16-5,4-7)

Målen,
Period 1: 0-1 (03:15) Tobis Sjökvist.
Period 2: 1-1 (32:19) Daniel Andersson.
Period 3: 1-2 (53:35) Emil Forsberg, 1-3 (59:14) Tobias Sjökvist.

Utvisningar:  2 (0:0:2) – 6 (0:4:2)

Publik: 225

Spelar betyg ESK Hockey:


Simon S:t Cyr


Simon Cederborg


Oscar Pentler/Filip Andersson

 

Övriga matcher & tabell >>>

 

One Response to Sjätte raka förlusten för ett ineffektivt ESK Hockey!

Lämna ett svar