Sjätte raka av Sagström!

Bild: Privat

LPGA Golf: Madelene Sagström är nu uppe i sex raka rundor på Touren med röda siffror och är bra med i Honda LPGA.

Sagström är fortsatt med i Honda LPGA på Pattaya Old Course i Chonburi efter att för sjätte gången i rad hitta under par på scoren.

Hon öppnar dessutom dag 2 med en birdie, men sedan var det en smula darrigt för en stund under de första 9:e hålen. Tre raka par och sedan dubbla bogeys gjorde att Sagström tappade på den absoluta toppen i tävlingen. De tre sista hålen på utvändan gjordes med Birdie – Par – Bogey vilket ger -2 inför hemvändan.

Då klickade det till igen och Sagström hittar det stabila i sitt spel igen. Birdie på 10:an och på banans 13:e och hon var med i matchen igen. Det bäddades för mer på de avslutande fem hålen, men det stoppar på -1 för dagen och -4 på totalen. Det ger en delad 20:e plast inför den tredje rundan.

Den andra svenskan i tävlingen Anna Nordqvist är på + 2 och en delad 61:a plats.

Leder tävlingen gör en av Tourens absolut bäste spelare för tillfället – Patty Tavatanakit. Thailändskan har sedan slutet av mars vunnit majorn ANA Inspiration och slutat trea i förra veckans HSBC Womens World Championship. Efter två rundor på Pattaya Old Course så har hon gjort dubbla 64:or och är på totalt -16 och leder med 3 slag tillgodo till landsmaninnan Atthaya Thitikul på -13.

Lämna ett svar