Sista omgången kan avgöra mycket!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey spelar ikväll sista omgången av ATG Hockeyettan borta mot Strömsbro IF och viktiga poäng står på spel för båda lagen.

Det är knallhårt om platserna i serien som bäddar för utgångsläget i fortsättningsserien efter jul.
Hockeyettans vår-serier Östra spelas 28 december 2019 – 19 februari 2020.

Östra spelas med 7 lag i serien som spelas i 21 omgångar. Lagen tilldelas ”placeringspoäng” beroende på lagets placering i grundserien. Sist placerat lag i grundserien erhåller 0 poäng, näst sist placerat lag 1 poäng och sedan 2, 3, 4, 5 och 6 poäng.

ESK har chansen vid vinst ikväll borta mot Strömsbro att landa på en 8:E plats vilket skulle ge 4p i utgångsläget. Idag är Laget på en 10:e plats som ”bara” ger 2p. Samtidigt som ESK vinner så måste dock Sollentuna förlora hemma mot Huddinge och Hanviken får max ta 1p hemma mot Hudiksvall, vilket är fullt möjligt.

Hemmalaget Strömsbro har också att spela för då de jagar 7:e platsen inför sista omgången av grundserien och behöver 1p för att säkra den platsen.

– Vi går självklart för 3 poäng och kunna klättra någon placering. Tyvärr har vi inte det i egna händer men vi ska göra det vi kan för att ta placeringar, medger ESK-tränaren Johan Jonsson.

Vad hoppas du på i spelet ikväll?

– Vi har tagit steg hela tiden i spelet och att hitta tryggheten i hur vi vill bedriva vår verksamhet. Vill självklart se att vi fortsätter med det även ikväll och att vi alla gör vårt yttersta utifrån våra ramar i 60 minuter för att få med 3 poäng hem till Enköping.

Senaste mötet:
ESK vs SIF 2-5 (1-1,0-1,1-3)
Läs mer om den matchen >>>

Läget i truppen:
Marcus Collin är sjuk så ESK får göra några ändringar i kedjorna. Samma backar som senast är tillgängliga.
Skadade: Marcus Johansson (i träning men ej spelklar), Filip Andersson.
I målet står: Pontus Hagman

Match: SIF vs ESK 19:00 Testebo Arena.

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar