”Sista matchen blev speciell”

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Södra Trögds IK avslutade säsongen med att kryssa hemma mot IK Apollon.

– Sista matchen blev speciell. Vi var väl inställda på att spela av den och ha kul, berättar STIK-tränaren Niclas Hallgren.

Det var gästerna som var mest påslagna mot ett STIK som ”trodde” de var klara för nytt kontrakt och spelad ganska oinspirerat. Det var också underläge 1-3 i halvtid och då gick det upp en liljeholmen för laget.

– Vi gör en ok första halvlek fast vi ligger under i halvtid, lite mycket enkla misstag som ger dom enkla mål. Där någonstans är det något snille som berättar att vi inte alls har säkrat kontraktet som vi tror. Utan att vi måste vinna för att vara helt säkra. Så vi flyttar runt lite i andra halvlek och startar jakten med Henrik ”Södra” Jowilin i spetsen.

Det är dock Apollon som gör 1-4 innan jakten börjar och ”Södra” hittar målet – igen. 2-4 på ett själv mål, men sedan är det 3-4 genom ”Södra” och 4-4 av samme man. Men tiden räcker inte till för ett avgörande och matchen slutar 4-4.

– Vi spelar mycket bättre. Dock hinner vi inte hela vägen. Matchen slutar 4-4 och vi vet fortfarande inte om vi spelar kvar i femman, konstaterar STIK tränaren som summerar säsongen:

– Säsongen har väl ändå gått över förväntan eftersom vi inte hade lag i mitten av juli. Visst hade vi velat haft en bättre placering och sluppit bottenstriden. Men får tacka alla som varit med och hjälpt oss under hösten. Finns nog många som är glada att få slippa mina terroriserande sms sent fredag kväll samt tidig lördag morgon inför match. Men nu siktar vi framåt och laddar inför kommande äventyr.

Södra Trögds IK – IK Apollon 4-4 (1-3)

Målen: 0-1 (18) Ludvig Sjunnesson, 1-1 (24) Henrik Jowilin, 1-2 (30) Ludvig Sjunnesson, 1-3 (43) Ludvig Sjunnesson, 1-4 (56) Omeed Khalil, 2-4 (58) Självmål, 3-4 (75) Henrik Jowilin, 4-4 (82) Henrik Jowilin.

Varningar: 3-1

Lämna ett svar