Sista hemmamatchen för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK spelar idag säsongens sista hemmamatch i damernas div.1 mot Hofors IBK.

Serien lever i allra högsta grad för EIBK som just nu är tabellåtta med 27 poäng på kontot. Det är 6 poäng ned till Borlänge under negativt streck, men den har en match mindre spelad. Två omgångar är kvar att spela för EIBK och laget behöver 1 poäng till för att vara helt säkra på nytt kontrakt i div.1.

EIBK har dock saken i egna händer då man har Borlänge kvar i sista omgången och idag spelar man sista hemmamatchen för säsongen mot Hofors och båda lagen är efter i serien.

– Ja nu är det dags för sista hemmamatchen och det känns lite tråkigt, alltid roligt att spela matcher hemma i borgen. Denna gång möter vi Hofors och dem är lite luriga att möta, dem ligger näst sist i serien, men dom spelar väldigt bra ändå, menar Louise Andersson.

Hur skall ni vinna dagens match?

– Fortsätter vi skjuta som vi gjort de senaste matcherna så borde några mål rinna in, vi hade 38 skott innan och vi säger att vi ska ha över 30 varje match, och vi brukar ligga ungefär där, menar Louise.

Hur har veckans förberedelser varit?

– Vi har kört två träningar denna vecka, vi har haft väldigt många skadade och speciellt sjukdomar denna vecka och det har tyvärr förstört lite för tränarnas upplägg. Men vi har kört på ändå, haft mycket fokus på pressövningar och mycket boxplay. Denna match är viktig för oss för att kunna klättra i serien, vi vill hamna på en sjundeplats och det gör vi om vi vinner de sista matcherna. Tror alla är taggade för matchen eftersom det är sista hemmamatchen och det vill vi avsluta med 3 poäng, avslutar Louise.

Matchfakta:
Enköpings IBK vs Hofors IBK, Dam div.1 23:e omgången.
16:30  i S:t Ilianshallen.

Senaste resultat EIBK vs HIBK:
2-0 (0-0,0-2,0-0) vinst borta, 3:e december.
Läs mer om den matchen >>>

Nyheter i truppen:
Truppen ser ut som senaste matchen, förutom att Sara Adan Afrax är borta pga. jobb tyvärr.

Sagt om motståndet:
HIBK har en kedja som gör alla deras mål och egentligen dem som är hotet denna match. HIBK har en riktigt bra målvakt också i Linda Westlund, hon står nog för mest räddningar i hela serien och är en svår nöt att knäcka.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar