Sista Allsvenska seriematchen för ERK Dam!

ERK hoppas på mer spel med boll. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings rugbydamer spelar ikväll sista matchen i Damallsvenskans seriespel hemma mot Uppsala RFC och det är utveckling före resultat som fortsatt gäller.

– Ja vi är i det skedet i vår process och siktar ikväll på att göra en bättre match än förra veckan, berättar ERK-tränaren Niklas Proos.

ERK som ikväll spelar sin tredje match på dryga veckan jobbar med del mål i matchen där ”som sagt” resultatet är sekundärt.

– Vi är lite slita med så många matcher på så kort tid, men har anpassat träningarna efter det. Vi har satt upp delmål inför kvällens match och jag hoppas att vi kan stå upp bättre i framför allt det ställda klungspelet så vi får chansen att spela mer med boll. Resultatet är inte viktigt nu med tanke på den åldersstruktur vi har i laget, det är utveckling som står i fikus, avslutar Proos.

– Vårt mål är självklart att göra en bättre match än förra onsdagen. Förhoppningsvis mindre siffror i ryggen och att vi får chansen att spela vårt spel. Som jag skrivit vid flera tillfällen så tar vi hela tiden ett steg framåt. Nu blir det en tredje match för våra juniorer och då hoppas jag att vi får till vår spelidé. Samt att vi sätter fler positiva tacklingar och att vi fortsätter kriga in i det sista, menar spelaren – Emma Skagerlind

Matchfakta:

ERK vs Uppsala RFC, Korsängen 18:00.

Matcher & Tabell >>>

Lämna ett svar