SFF tog inte chansen!

Foto: Kent Lundqvist

Små marginaler avgjorde – Trots förlust svarade Syrianska FF för en bra hemmamatch mot serieledande IF VP Uppsala i Herrfemmans 11:e omgång.

– Vi gör en riktigt bra match, men det räckte inte mot ett riktigt bra IF VP Uppsala, medger SFF-tränaren Alexander Jovanov.

SFF som vid vinst skulle hänga på i toppen av serien var riktigt bra i sin organisation och det taktiska spelet var näst intill prickfritt under de första 45 minuterna. Gästerna visade varför man är ett topplag i femman med en bra fotboll och en bra organisation i laget vilket gjorde de första 45 minuterna ganska händelsefattiga.

Foto: Kent Lundqvist

Lagen pressade sönder varandras spel med boll och stängde ned den centrala korridoren fullständigt vilket gjorde att när det var dryga 40 minuter spelat så hade inget av lagen skapat en enda målchans vårt att kalla het.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock falla 1 mål innan halvtidsvilan. Det är gästernas Gustaf Lange som lyckades med ett genombrott på sin högerkant. En tvåfotsdribbling lurar hemmalagets vänsterback – Hassan Abdi Moussa och efter ett bra inspel så hittar bollen fram till David Nilsson som med ett välriktat avslut överlistar hemmalagets målvakt – Alfred Pantina.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken öppnar sig matchen ganska naturligt då SFF nu behövde släppa lite på det defensiva och ta mer risker för att etablera tryck i spelet med boll. Det höll på att kosta redan i den 50:e minuten då VP ställer om snabbt och Daniel Cunha Byström får en bra chans men avslutet gick utanför.

Foto: Kent Lundqvist

SFF gnuggade på och tog sig fram med bra spel till den sista delen av sin offensiv, men där stötte man på patrull då gästernas defensiv var ramstark och släppte ingen över bron.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga timmen spelad blev uppförsbacken för hemmalaget tyngre. På en blixtrande kontring så gör VP 0-2. Det är Oskar Nilsson som friställd rundar Pantina och rullar in bollen i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

SFF ger dock inte upp kampen utan ligger på för en reducering och förnyad kontakt. Hemmalaget börjar nu också att hitta in på mål mot ett tillsynes tröttkört VP.

Foto: Kent Lundqvist

I den 72:a minuten har SFF en dubbelchans. Först är det Markus Ahosson som har ett friläge som gästernas målvakt – Oscar Fock räddar och returen från Abdi Mustaf Aydid täcks bort av en uppoffrande back.

Foto: Kent Lundqvist

SFF har sedan ett par nästanchanser och en boll i ribban efter ett rungande distansskott av Andreas Ahosson, men närmare än så kommer inte hemmalaget som får se sig besegrade av ett för dagen bättre lag.

– Inget snack om det, en rättvis seger, medger SFF-tränaren. Det är dock små marginaler som avgör matchen och den stora skillnaden är att de sätter sin få chanser medans vi missar våra. Synd att inte kunde ta chansen att hänga på i toppen, men nu vet vi har spelet för att vara med även mot de lag som är i toppen nu och vi har inte gett upp det här ännu.

Syrianska FF – IF VP Uppsala 0-2 (0-2)

Målen, 0-1 (44) David Nilsson, 0-2 (65) Oskar Nilsson.

Varningar: 2-3
Publik: 150

Spelarbetyg SFF:


Benjamin Dogan


Ali Fares


Markus Ahosson

Lämna ett svar