SFF gav sig inte själva chansen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Syrianska FF gav sig inte chansen att vinna hemma mot tabelltrean Upsala IF.

Det var toppen mot botten och inte blev det bättre av att SFF saknade 7-8 spelare till den tuffa hemmamatchen mot ett bra UIF. Det var oordning i det mesta inledningsvis och det kostade omgående då Jakob Edberger Persson kunde trycka in en retur till 0-1 redan efter 6 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Det var sedan bud på mer ett par gånger, men hemmalagets bäste spelare keepern Alfred Pantina storspelade. Istället så fick SFF bättre ordning på spelet allt eftersom och kunde också kvittera genom Hussain Mahmoud som i boxen tryckte in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Känslan var att SFF jobbat sig in i matchen, men med dryga halvtimmen spelad blir man passiva i egen box och ett fint inlägg av Eric Boström landar hos en fristående Hugo Jakobsson som med en snygg vänstervolley gör 1-2.

Foto: Kent Lundqvist

Det stökar till det för hemmalaget som stressar och gör individuella misstag som renderar i två rena frilägen för UIF, men Pantina fortsätter att stora spela mellan stolparna.

Foto: Kent Lundqvist

Han svarar för två nya bra ingripande på frilägen i inledningen av den andra halvleken vilket gör att SFF fortsatt är med i matchen och har chans på poäng.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga timmen spelad så tar Hussain Mahmoud hand om en ribbretur och kvitterar till 2-2 med ett välriktat avslut.

Foto: Kent Lundqvist

Match igen. Då blir det övermod igen hos hemmalaget som tar stressade beslut som renderar i omställningar. På en sådan skapas en situation i offensiv box för UIF som slutar med en tilldömd straff. Den skjuter dock Abir Kahn högt över.

Foto: Kent Lundqvist

Han skulle dock få revansch kort därefter. Ett ihopslag gör att bollen landar hos en fristående Kahn som kan rulla in 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

SFF får börja en ny jakt, men man ger sig inte själva chansen då man tar ytterligare två röda kort och i stället kan Fabian Jørum  avgöra med ett snyggt 2-4 mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Spelmässigt gör vi en bra match med tanke på förutsättningarna, men att vi inte hanterar domaren bättre kostar oss tyvärr för mycket. Man får tycka vad man vill om hans insats, men vi borde absolut hanterat det på ett bättre sätt. UIF vinner rättvist, men surt så klart att vi inte ger oss själva chansen, säger SFF-tränaren Alaa Kalash.

Syrianska FF – Upsala IF 2-4 (1-2)

Målen: 0-1 (6) Jakob Edberger Persson, 1-1 (25) Hussain Mahmoud, 1-2 (34) Hugo Jakobsson, 2-2 (62) Hussain Mahmoud, 2-3 (69) Abir Kahn, 2-4 (90) Fabian Jorum.

Gula Kort: 8-2
Röda Kort: 3-0
Publik: 80

Spelarbetyg SFF:


Alfred Pantina


Hussain Mahmoud


Mohamad Ebrahim

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar