SFF föll tungt!

Foto: Kent Lundqvist

Syrianska FF tog inte chansen att hänga på i toppen av Herrfemman.

Det var en sexpoängsmatch och toppmöte i Herrfemman när SFF spelade borta mot FBK. SFF var tvungna att vinna för att ge sig själva en chans på en plats bland de två i toppen, men det ville sig inte.

Det var hemmalaget FBK som med knappa halvtimmen spelad tog ledningen genom Johannes Andersson som med 14:e mål för säsongen gjorde 1-0. Svaret lät inte vänta! SFF kom tillbaka omgående då Benjamin Dogan kvittera till 1-1 och av bara farten så tar SFF också ledningen med 2-1 vilket stod sig in i halvtidsvilan.

– Vi är helt överlägsna i första halvlek och leder rättvist. Vi spelar med hög press och får Fanna till felbeslut, berättar SFF-tränaren Alexander Jovanov.

I den andra halvleken är det fortsatt SFF i ledning till det är dryga 20 minuter kvar att spela. FBK kan kvittera till 2-2 genom William Thuuri. SFF som behövde vinna jagade ett ledningsmål, men i stället så är det FBK som stänger matchen med 87 minuter spelat då Gustav Ottosson fastställer slutresultatet till 4-2.

– Vi kontrollerar matchen. I andra så blir vi lite trötta och tar felbeslut. Fanna får ett skitmål som går igenom muren när vi murar riktigt dåligt. Sen gör dom 3-2 och luften går ur. Fanna har åtta A-lagspelet med mot oss, det är de som krävs om dom ska slå oss. Så vi mötte Fannas A lag kan man säga och står upp riktigt bra, avslutar SFF-tränaren.

Fanna BK 2 – Syrianska FF 4-2 (1-2)

Målen, 1-0 (27) Johannes Andersson, 1-1 (30) Benjamin Dogan, 1-2 (39) Erik Valencia, 2-2 (67) William Thuuri, 3-2 (71) Patrik Klaman, 4-2 (87) Gustav Ottosson.

Varningar: 2-4
Publik:80

Lämna ett svar