Sexpoängsmatch för ESK.

ESK-tränaren Lovisa Delbys funderingar innan match. Foto: Kent Lundqvist

– Vi går definitivt för 3 poäng idag, 3 poäng vi måste ha, säger ESK-tränaren Lovisa Delby inför dagens sexpoängsmatch i Damettan borta mot Korsnäs IF FK.

Inför den så viktiga bortamatchen mot KIF så har det dock strulat en del i veckan,

– Veckan har tyvärr varit ngt splittrad då flera av spelarna dras med sjukdomar och småskador, samtidigt som jag själv fortfarande inte är frisk. Men det är en bisak, nu ska vi ta 3 poäng i dagens match mot Korsnäs, säger ESK-tränaren.

Vad har ni betonat i veckan?

– Vi tränade vårt försvarsspel i onsdags, trots att helgens match förhoppningsvis blir mer i offensiv riktning för vår del. Jag vill att tjejerna blir rejälare i skedet att förhindra avslut, vi fick en bra utdelning och känsla efter den träningen. Torsdagens träning betonades dock anfallsspelet med tonvikt på mycket löpningar på kanten med inlägg, samt komma till avslut och göra mål centralt.

Vad kommer krävas för seger och tre poäng?

– Idag kommer det krävas av vi tar mycket avslut och att vi gör detta med självförtroende och nästintill frenesi. Vi måste få fler att ta tidigare avslut för att inte hamna småpassandes strax utanför straffområdet. De första 20 minuterna att vara av oerhörd vikt! Vi behöver vinna den perioden och på alla positioner. Det ska synas tydligt att vi har som mål att få bollen i mål minst två gånger i den första halvleken, avslutar Lovisa.

Sagt om motståndet:

Nästjumbo som bara vunnit två matcher och endast gjort 8 mål på 15 omgångar. Senast så tog laget dock poäng borta mot tabelljumbon Bälinge (1-1).

Nyheter i truppen:

Clara Lindvall finns inte med pga. ljumskproblem. ESK hoppas få med Julia Lindström i spel om så än bara för någon halvlek pga. långvarig förkylning.


Senaste mötet med Korsnäs:

Vinst för ESK med 4-0 (2-0).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Korsnäs IF FK vs Enköpings SK, Dam div.1, 16:e omgången.
14:00 på Lindvallen.

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar