Sexpoängsmatch för EIBK dam!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK tar idag emot Hagunda IF hemma i den 7:e omgången av damernas div.1 och det förväntas bli en knallhård uppgörelse i S:t Ilianshallen.

Hela laget är taggad inför denna viktiga match, känns som det är lite derby-känslor, säger spelaren Louise Andersson.

Veckans träningar efter den klara 6-2 segern borta mot Falun i förra omgången har vari bra.

Den här veckan har vi tränat med mycket tempostarka övningar, att röra oss mycket med boll, spela utan mål för att hålla bollen inom laget. Vi har dessutom lagt tid på hur vi ska bli tuffare framför vårt mål, men även framför motståndarens mål, berättar Louise.

Det är troligt att det blir små marginaler som kommer avgöra bataljen i eftermiddag och då gäller det att ha ordning både på boxplay och powerplay.

Vi har lagt en hel del tid på box denna vecka, vi vet ungefär hur de ställer upp och vilka spelare i HIF som vill skjuta så förhoppningsvis blir det så denna match, powerplay har vi tränat lite på, haft några sjuka i veckan så har inte gått att tränat fullt i powerplay, berättar Louise.

Vad tror ni på för matchbild och vad kommer att avgöra?

Denna match kan man garantera att den kommer bli bra och mycket jämn, det handlar om vem som har mest skalle och vem som kommer sätta sina chanser. Ställer vi upp ordentligt i försvar och vågar rulla boll i anfall så kommer vi ha en riktigt bra chans, men det sitter i huvudet också, är det positivt hela matchen och man är mer än taggad på att vinna så går det alltid bättre, avslutar Louise.

Matchfakta:

Enköpings IBK – Hagunda IF, Dam div.1 7:e omgång.
16:30 S:t Ilianshallen.

Senaste resultat EIBK:
6-2 borta mot IBF Falun U

Nyheter i truppen:
EIBK kommer ha fullt lag denna match förutom målvakt Thilda Olson (bortrest), annars är det inga sjuka eller skadade. Eman Mohamed Abdi kommer stå sin första seriematch för säsongen.

Sagt om motståndet:
Hagunda har så här långt tagit 9 poäng och är tabellåtta. Har sin poängdrottning i Therese Idvin med 9p (3+6). Kommer med två raka segrar i bagaget.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar