Sexpoängsmatch för EIBK dam!

Foto: Kent Lundqvist

Tabellåttan Enköpings IBK spelar idag en sexpoängsmatch hemma mot tabellnian IBF Falun U i den 18:e omgången av damernas div.1.

Med 7 omgångar kvar att spela av damettan är det högdramatiskt runt det negativa strecket med fyra lag inblandade, det skiljer ”bara” 5 poäng mellan EIBK på en åttondeplats med 20 inspelade poäng och IBF Borlänge under strecket med 15 poäng på kontot. Idag spelar EIBK hemma mot Falun som skuggar på en 9:e plats i tabellen med 18 poäng.

EIBK kommer till dagens match med en seger borta mot Hedemora i förra omgången och Falun med en överraskande hemmaseger mot Hagunda, bäddat för en rafflade match!

Det är en riktigt viktig match att vinna då dem endast ligger 2 poäng bakom oss. Falun har haft några tuffa matcher på slutet och vunnit de matcher som ingen räknat med. När vi mötte Falun sist vann vi med 6-2, men det var verkligen en jämn match, matchbilden speglade inte resultatet tycker jag. Därför kommer detta bli en tuff match, menar Louise Andersson.

Hur har ni förberett er inför dagens match i veckan?

Veckans träningar har varit riktigt bra. vi har kört tre stenhårda pass men innebandy blandat med fys. vi har lagt fokus på anfallsspel, skott och närspelet. Känslan efter tisdag och torsdags träningen var riktigt bra och vi kände att vi gjort riktigt bra träningar. Med det, så blir det en bra känsla i laget och inför matchen, menar Louise.

Vad kommer avgöra matchen?

– Denna match kommer verkligen handla om vem som vill vinna mest, kan tänka mig att det blir oerhört jämnt och förhoppningsvis en riktigt bra match. Tar vi fram vinnarskallarna som vi hade senast mot Hedemora så borde vi kunna plocka med oss 3 poäng, avslutar Louise.

Matchfakta:
Enköpings IBK vs IBF Falun, Dam div.1 18:e omgången.
16:30 i S:t Ilianshallen.

Senaste resultat EIBK vs Falun:
6-2 (0-1,5-1,1-0) vinst borta, 5:e november.
Läs mer om matchen >>>

Nyheter i truppen:
Haft lite sjukdomar i veckan, men förhoppningsvis är alla klara för spel. Elin Wizén kommer inte spela pga. sjukdom, Emma Brundell kommer hoppa in på hennes plats. Emma Carlsson och Sissel Wickström är det frågetecken på, också sjukdom. Förhoppningsvis är dom pigga och spelklara tills matchen.

Sagt om motståndet:
Falun har även några vassa nyförvärv som vi inte riktigt har koll på. Poängdrottning Joanna Söderlund med 18p (13+5).

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar