Sexpoängsmatch för BHC!

Ludwig ”Ludde” Ahlin tillbaka i BHC tröjan. Foto: Kent Lundqvist

Bålsta HC går nu in slutskedet av Hockeytvåan och det återstår bara sexpoängsmatcher för laget som just nu är på en negativkvalplats och ställs ikväll mot Järfälla HC på bortais.

Fem omgångar återstår av Hockeytvåan och det är knallhårt om både play-off platsen där Värmdö HC & Åker/Strängnäs HC gör upp den platsen. Just nu är det VHC som har greppet om den platsen med tre poäng tillgodo, men lagen skall mötas två gånger till innan serien är över!

För BHC är det nu idel sexpoängsmatcher kvar då man som sagt just nu är parkerad på den negativa kvalplatsen, men det är bara 1p upp till både Järfälla HC & Flemingsbergs IK som man denna vecka möter med start ikväll borta mot JHC och hemma mot FIK på fredag. Kvar sedan är Nynäshamn borta (20/2), Spånga hemma (23/2) och avslutningsvis Gimo borta (27/2).

Viktig match såklart. Två lag som är i stort behov av poäng så det lär bli en tuff match, berättar tränare Fredrik Stenberg.

Ni har lånat in Ludwig ”Ludde” Ahlin från ESK Hockey för resterande av säsongen.

Ja, ”Ludde” kom in igår och det känns kanon. Syntes direkt att han är van med ett högre tempo. Han kommer in med spets och förhoppningsvis höjer det även alla andra spelare i laget, avslutar Stenberg.

– Vi vet ju vad som står på spel och vi behöver ta poäng ikväll! Det krävs att vi spelar med mycket fart och har tålamod igenom hela matchen, menar kapten Adrian Sjöqvist.

Matchfakta:
Järfälla HC vs Bålsta HC, Hockeytvåan fortsätt Östras 17:e omgång
19:10 i Järfälla Ishall.

Senaste möte BHC vs JHC:
3-2 vinst efter straffar borta 16:e januari.
Läs mer om den matchen >>>

Nyheter i truppen:
Lånat in Ludwig Ahlin från ESK Hockey (läs ovan).

Sagt om motståndet:
Tabellfemma, en poäng före BHC i jakten på ett nytt kontrakt. Hade tre raka imponerande segrar innan laget i förra omgången föll med 2-4 borta mo Åkers. En av seriens bästa målvakter i Linus Hildeby och Emil Ekberg är poäng bäst med 20p (7+13). JHC har dessutom lånta in forwarden Daniel Andersson från ESK Hockey.


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar