Seriesegern är klar!?

Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Fanna BK föll lite oväntat i den 20:e omgången av Herrtrean borta mot Västerås IK men har i praktiken vunnit serien och är klara för spel i div.2 s2020!

– Det var en sån dag, hade bollen stått på mållinjen så hade vi ändå inte gjort mål. Den ville helt enkelt inte… Det var match mot ett mål under 90 minuter, berättar FBK-tränaren Alexander Alan.

I Praktiken är det kart för spel i div.2 för FBK som föll mot VIK men fick oväntad hjälp av Vallentuna som slog Österåker med 1-0 i denna omgång. Det betyder med två omgångar kvar att FBK har 6p och 14 mål tillgodo på Österåker. Vi sticker ut hakan och säger grattis FBK!

Matchen mot VIK blev till en kavalkad av missade målchanser för FBK. Det var ett smärre mirakel att hemmalaget kunde se till att FBK fick inkassera säsongens andra nolla.

Efter en mållös första halvlek så kunde hemmalaget ta ledningen på en omställning där Bender Beyan gör 1-0 på en av mycket få målchanser för VIK. Effektivt men föga rättvist sett till spel, bollinnehav och målchanser.

FBK jagade sedan en poäng som skulle säkra div.2 kontraktet till 100 % och man har mängder av chanser, man missar bland annat öppet mål från nära håll och då vinner man inga matcher. VIK kan hålla undan och tar tre viktiga poäng i jakten på ett nytt kontrakt.

FBK-tränaren tar dock inte ut något i förskott.

– Det var lite tråkigt att vi inte avgjorde igår när vi har minst 10 solklara chanser på oss att sätta in bollen. Ett mål hade räckt för att vinna seriesegern. Pinsamt att inte kunna göra ett mål när det är en match för seriesegern…  Känslan är besviket när vi blir beroende av andras resultat till seriesegern. Än är det inte över i teorin så vi firar inte i förskott. Fråga mig om känslan när allt är över så ska du få ett ordentligt svar.

Västerås IK – Fanna BK 1-0 (0-0)

Mål, 1-0 (52) Bender Beyan.

Varningar: 5-0
Röda kort: 1-0
Publik: 152


Lämna ett svar