Serieseger inte omöjligt för EIBK!

EIBK anno 2018. Foto: Kent Lundqvist

Damerna i Enköpings IBK ser fram emot en ny spännande säsong som nykomlingar i div.2 där en plats i toppen är en rimlig målsättning.

Hur har försäsongen varit?

– Försäsongen har varit bra, konstaterar EIBK-tränaren Kaj Söder. Träning 2 ggr i veckan under maj och juni. Egen träning under juli. Från augusti har vi varit i hall och tränat. Träningsmatcherna har ju som bekant givit lite blandade resultat. En utmaning har varit att vi i flera matcher har matchat med få spelare pga. semestrar, sjukdomar och skador. DM var insatsen ganska bra, men inte i någon match har vi kommit upp i den nivå vi kan. Nu när serien startar är det dags att visa den nivån…

Vad tror du om kommande säsong och era chanser att hävda er?

– Vi kan vinna varje match. Och vi kommer alltid gå för vinst. Viktigt att vi håller närvaro och kvalitet på träningar och undviker skador, då är chanserna goda för en bra säsong, berättar Kaj.

Foto: Kent Lundqvist

Vad är rimligt att ställa för resultatmål i år?

– Om vi bara sköter oss första 5-6 matcherna så kan vi vara med och slåss i toppen, tror EIBK-tränaren.

Foto: Kent Lundqvist

Vem/vilka blir nyckelspelare?

– Alla behöver prestera. Men de som varit med senaste två säsongerna i div.1 förväntar jag mig ska dra ett tyngre lass än övriga. Louise Andersson och Ida Nyholm tillsammans med Madeleine Gelin blir viktiga, men de finns fler som kommer kunna avgöra matcher. Blir också intressant att följa några av de som är nya i truppen. Vi har flera nya som kan komma att överraska, menar Kaj.

Premiär hemma mot Teknologerna – Vad tror du om den matchen och era chanser att vinna?

– Goda chanser att vinna, utan tvekan. Men om vi bara ställer in skorna kommer det inte gå vägen. Alla måste vara toktaggade från första bytet. Jag hoppas vi kan ha ett spelövertag från början av matcher och att vi kommer styra spelet, avslutar EIBK-tränaren.

Enköpings IBK spelar premiären i div.2 hemma den 6/10 kl.16:00.

Övriga premiärmatcher damer div.1 >>>

Lämna ett svar