Seriefinal!

Foto: Kent Lundqvist

Tidig seriefinal – Tabellettan Fanna BK tar idag emot tabelltvåan Värtans IK i Herrtrean 10:e omgång hemma på Fanna IP.

– Ingen trodde väl att vi ska spela en seriefinal i överhuvudtaget i år, skrattar FBK-tränaren Alexander Alan.

Nu är man där och efter en minst sagt slätstruken prestation, trots vinst, förra omgången mot Västerås IK har man laddat på ordentligt under veckans träningar och förberedelser.

– Vi har jobbat väldigt mycket med passningsspel och matcher i veckan. En hel del kvadraten också, vi behöver studsa tillbaka till vårt spel igen och det krävs samspel då genom alla lagdelar.

Att förutspå en matchbild kan tyckas vara svårt när två topplag drabbar samman, men då gäller det att lita sitt grundspel och hålla sig till lagd spelplan.

– Svårt att säga en matchbild då vi möter ett topplag med toppspelare. De kan spela fotboll och vi kan spela fotboll. Det kommer inte vara en div.3 match på lördag så mycket vet jag, men jag litar starkt på våra grabbar att de kommer leverera den fotbollen vi tränar för.

Det kommer som vanligt gällande FBK att bli ändringar i laget och startelvan.

– Det blir lite ändringar som vanligt, men kanske inte så många byten den här gången. Allt beror på hur man sköter sig på plan matchen igenom och vad man orkar bidra med för laget, avslutar FBK-tränaren.

Värtan kommer till seriefinalen med ett stukat självförtroende efter två raka förluster i bagaget. 3-4 borta mot IK Franke som avgjorde på stopptid och nu i veckan fick man respass av div.2 laget Enskede IK som vann med 2–1 i första omgången av Svenska Cupen. Seriens skyttekung finns i laget – David Gustafsson med 11 fullträffar efter 10 omgångar.

Noterbart: I Värtan spelar den före detta ESK spelaren Robert Kjellman.

Matchfakta:
Fanna BK vs Värtans IK omg.10 herr div.3.
15:00 på Fanna IP.

Lämna ett svar