Seriefinal på Enavallen!

Nu kör vi, seriefinal på Enavallen ikväll. Foto: Kent Lundqvist

Tabellettan Enköpings SK ställs ikväll mot tabelltvåan IK Franke i en förväntad kraftmätning på Enavallen där båda lagens tränare är optimistiska.

Det skall bli riktigt kul att få spela den här matchen och vi ser verkligen fram emot utmaningen, säger ESK tränaren Martin Andersson.

– Roligt med seriefinal, konstaterar Alexander Rubin tränare i IK Franke.

Vad tror ni på för matchbild?

– Att det blir en bra match mellan två bra lag en vardagskväll, det är upplagt för det med bra förutsättningar, lagom värme och en spelplan som är fantastisk. Jag har svårt att säga hur jag tror matchbilden blir då Franke spelar olika mot olika lag så det får vi se allt eftersom, men det kommer bli tight, spekulerar ESK-tränaren.

– Det blir troligtvis en mycket jämn tillställning, menar Franke tränaren.

Vad vill ni se i ert egna spel?

– Jag vill se ett engagemang och en vilja i 90 minuter där vi står upp för laget. Vi har scoutat en del gällande motståndet, men det kan bli lite olika hur dem agerar och vi får vara beredda på att ställa om. Det handlar mest om hur vi agerar utan boll, om det blir högt eller lågt men det troliga är att vi startar högt och får jobba utifrån det läget, menar ESK-tränaren.

– Vi kommer från två mindre bra insatser i derbyna mot Västerås IK och Syrianska IF, men är trygga i vad vi kan prestera och åker till Enköping imorgon med förhoppningen att ta tre poäng, säger Franke tränaren.

Vad kommer avgöra seriefinalen.

– Jag tror det är detaljerna i spelet som kommer att avgöra. Så jag vill att vi skall vara noggranna och bestämda i det vi skall göra därute ikväll, avslutar Martin.

Serien kommer absolut inte att avgöras imorgon oavsett slutresultat, men det är alltid spännande att mäta sig mot riktigt bra lag som ESK. De är obesegrade och har levt upp till förväntningarna som seriefavoriter, avslutar Alexander.

Sagt om motståndet:
Tabelltvåa med ett spelskickligt lag som kan variera i spelet vilket gör dem svårlästa. Kommer dock från en period i säsongen som svajat betänkligt med torsk mot Västers IK och kryss mot Kerburan. Att hålla koll på är Sermed Habib som gjort 8 mål denna säsong, men framför allt Eric Engström som gjorde 3 av laget 4 mål senast mot Kerburan.

Nyheter i truppen:
Hugo Östlund Rödlund är högst osäker, men är med på bänken och Jonatan Åhlin är skadad i knät, i dagsläget ovist hur länge.

Matchfakta:
Enköpings SK vs IK Franke, Herr div.3, 11:e omgången.
19:00 på Enavallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar