Seriefinal i Bahcohallen!

Foto: Kent Lundqvist

Ett formstarkt ESK Hockey är tabelltvåa efter fyra raka segrar i Hockeyettan tar idag emot tabellettan Köping HC hemma i Bahcohallen.

Att formen är på topp för ESK Hockey har många förklaringar, men det är heller inte så överraskande att det nu börjat lossna för laget som gnuggat på och trott på sin spelmodell med nya tränare.

Vi har jobbar hårt och spelat bra i princip hela säsongen, och senaste matcherna har vi fått belöning för vårt jobb, konstaterar spelaren Jesper Sojé.

Du är skytteligaledare med 6 mål på 8 matcher, det har lossnat kan man lugnt säga.

Foto: Kent Lundqvist

– Jo, det har gått okej på slutet, har haft lite medstuds och fått bra passningar. Sen har vi även haft bra Powerplay så skönt att det lossnar lite, menar Jesper.

Tabellettan KHC står på schemat, hur skall ni göra för att ta femte raka segern?

Vi ska fortsätta som vi gjort. Vara noggranna med de fundamentala grejerna i vårt spel som gjort att vi vunnit några matcher och förhoppningsvis går vi segrande ur denna match också, menar Jesper.

Du har i helgen skrivit nytt kontrakt med ESK Hockey, hur känns det?

– Det känns bra. Trivs mycket bra i grönsvart med spelare, coacher och materialare så det var inget svårt beslut. Det känns som jag tar steg i utvecklingen hela tiden och vill fortsätta göra det i ESK-tröjan, så jag är mycket nöjd, avslutar Jesper.

– Jeppe (Jesper) har under de två senaste säsongerna tagit steget till att bli en etablerad och bra division 1 spelare som agerar både målskytt och passningsspelare, säger tränare Robert Kimby.

Jag är väldigt nöjd med att vi får behålla Jesper som är en skicklig forward som passar in perfekt i vårt lagbygge, säger sportsligt ansvarig Joakim Petersson som fortsätter:

– Han är en mycket bra person och tar stort ansvar både för laget och för sin egen utveckling, då han ställer höga krav på både sig själv och sin omgivning.

Vi frågade tränare Kimby vad han tror om dagens uppgift?

– Vi ser fram emot matchen, de ska bli kul att mäta sig med ett Köping som uppenbarligen har spelat bra hockey en längre tid. Vi har varit bra i spelet utan puck en längre tid, men det kommer bli extra viktigt att vi är noggranna mot ett såpass bra lag. Viktigt att få stopp på deras snabba omställningar, avslutar Kimby.

Matchfakta:
ESK Hockey vs Köping HC, Hockeyettan Västra: 9:e omgången.
16:00 i Bahcohallen.

Senaste mötet ESK vs Köpings HC:
3-0 seger borta 7:e januari.
Läs mer om den matchen >>>

Nyheter i truppen:
ESK kommer till spel med det dem har, Dennis Näslund ur spel för resten (axelskada) av säsongen, Andreas Lindquist missar efter en smäll mot huvudet senast, borta mot Arboga och Markus Jalmerud är sjuk och vilar.

Sagt om motståndet:
Svårslagen tabelletta som så här långt bara förlorat en match, mot ESK (läs ovan) Släppt in 12 mål och 3 av dem mot ESK och gjort 25 på 8 matcher där Lars Jinghage är poäng bäst med 1+8p. Kommer med en 1-0 seger hemma mot Forshaga i bagaget.


Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar