Sent skall syndaren vakna!

Det gick lite krokigt för EIBK borta mot HIF. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK var mer än lovligt bleka om nosen inledningsvis av bortamatchen mot Hagunda IF som vann med 6-5 (2-1,3-1,1-3).

Det var ett reducerat EIBK som var på plats i IFU A hallen för att ta sig an tabellsexan HIF och det skulle krävas en bra inställning och att insatsen var på plats, så blev det inte.

– Tyvärr är vi inte alls med när matchen startar och har inte inställningen på plats, konstaterar tränare Kaj Söder.

Det var mycket boll på HIF som kommer till en hel del avslut, men det är egentligen inget som är farligt då spelet utan boll ändå är ganska skapligt för EIBK. Den första heta chansen har EIBK redan 1,15 in i matchen på en kontring där Ida Nyholm hittar Louise Andersson i bra läge, men avslutet räddas av hemmalagets målvakt – Elin Nordling.

Istället kommer 1-0 ur ingenting då hemmalagets bäste spelare i matchen – Fanny Hedlund tar ett skott som EIBK inte alls står rätt emot och omöjlig att rädda för EIBK keepern – Tilda Olsson då bollen byter riktning på vägen mot mål i högen av spelare framför mål.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK fortsätter att vara bra i spelet utan boll och då och då ställer laget om föredömligt på vassa kontringar som när Andersson kommer i bra läge och dukar bollen i stolpen och ut igen. Det skulle även komma en kvittering och det känns i det läget inte alls orättvis på något sätt, Nyholm hittar Madeleine Gelin på sin backplats och hon lossar stora kanonen och kvitterar till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Perioden ser ut att slut i likaläge 1-1, men i spel fem mot fyra gör hemmalaget 2-1 efter att Hedlund serverat poängmaskinen Paulina Löf och hon är skoningslös i läget.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av mellanakten går klart till hemmalaget som öser på mot EIBK målet och där får Olsson bekänna färg, det gör hon med bravur! Men då kommer en märklig sekvens som tyvärr var genomgående i hela matchen, domare Daniel Körborn tar ett av sina många bedrövliga beslut (konsekvent usel) och visar ut Sissel Wikström och då gör Sofia Mattsson 3-1 och assisten kan inte gå till någon annan än Körborn!

Foto: Kent Lundqvist

Det funkade också som tändvätska för EIBK som nu ”äntligen” får ut hornen och börjar kriga på riktigt. Då kommer också reduceringen till 2-3 genom Fanny Schenning på en omställning.

Foto: Kent Lundqvist

Tyvärr blir den glädjen ganska kortvarig då hemmalaget svarar omgående med samma mynt och Anna Gardsiö gör 4-2 och ganska omgående även 5-2 genom Löf snyggt framspelad av Annamaria Holm.

Foto: Kent Lundqvist

EIBK nere för räkning? Nja man vet aldrig med detta lag, och det bevisar dem även denna gång. Med en stark inledning och insatsen på plats kommer EIBK omgående till ett jätteläge framför mål där Julia Brundell får chansen, Nordling räddar. Kort därefter har Andersson ett jätteskott och Schenning en bra chans innan Emma Carlsson knorrar upp ett distansskott, otagbart i krysset till 3-5.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det lite överhettat igen och man tappar bort hemmalagets Marina Eriksson i slottet och hon gör 6-3 för HIF med 4,23 kvar att spela av matchen, och nu är väl matchen över?

Foto: Kent Lundqvist

Inte alls, EIBK svarar med att reducera till 4-6 genom Schenning efter grymt bra förarbete av Wikström och 5-6 genom Andersson och då är det 2,32 kvar att spela.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas ett visst tryck mot hemmamålet och man skapar också lägen för att kvittera, men Nordling i hemmamålet släpper inga mer bollar förbi sig och säkrar därmed segern.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi är tyvärr inte med från start och vi har inte mer än 10 spelare på plats och då blir det svårt att förändra matchbilden. Nu väntar idel tuffa matcher, men vi har poängchans i alla och går för full pott hemma på fredag mot Sundborn, avslutar Söder.

Hagunda IF – Enköpings IBK 6-5 (2-1,3-1,1-3)

Skott: 39-21 (12-7,11-5,16-9)

Målen
EIBK: Fanny Schenning 2, Madeleine Gelin, Emma Carlsson, Louise Andersson.
IBFF: Paulina Löf 2, Fanny Hedlund, Sofia Mattsson, Anna Gardsiö, Marina Eriksson.

Räddningar:
EIBK: 21 (7-5-9) 80,8 %
IBFF: 39 (12-11-16) 86,7 %

Publik: 102

Spelarbetyg EIBK:


Madeleine Gelin


Felicia Karlsson


Ida Nyholm

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar