Sent skall syndaren vakna!

Foto: Kent Lundqvist

Det var mycket som var obegripligt i sista omgången av Hockeytrean där Bålsta HC slarvade bort möjligheten till en plats i Alltrean.

Fyra lag var inblandade i jakten på två platser i Alltrean inför sista omgången. IFK Österåker 24p (+10), Tierps IF 21p (+15), Östervåla IF 21p (+8). BHC som var tvungna att ta poäng för att ha en chans att ta en av de två platserna men gav sig inte själva chansen.

Mycket var obegripligt denna kväll när så mycket stod på spel. Spelet och jobbet var inte alls på plats, man gav bort chansen att ta en av platserna och hur i hela friden kan en match i sista omgången tillåtas att spela två dagar efter de andra lagen?

Ja, frågorna var många efter slutsignalen, men inte om det som kanske var allra viktigast – Laget egna insats och prestation.

Foto: Kent Lundqvist

Det var påtaglig redan i den första perioden att det bedrövliga spel från hemmamatchen mot IFK Mariehamn hängde kvar och det var gästande tabelljumbon Waxholm som förde spelet och skapade chanserna.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle ändå vara BHC som kunde ta ledningen i matchen med dryga 8 minuter spelat då Joakim Gustafsson hittar Tim Ljungberg Kenttämaa som trycker 1-0 i spel fem mot fyra och nu skulle det väl lossna för hemmalaget?

Foto: Kent Lundqvist

Så blev det inte, istället är det gästerna som vänder på steken i början av mellanakten. Simon Stjernberg sätter kvitteringen till 1-1 via stolpen och dryga minuten senare så bjuder BHC på pucken i egen zon och en friställd Alexander Lindqvist kan trycka in 1-2 bakom en utlämnad Erik Ladhe i hemmamålet.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett resultat som stod sig in i sista periodvilan och det mycket tack vare Ladhe och målramen. Det skulle dock bara hålla i 1,16 av den tredje och sista perioden då gästerna klarat ut ett inledande boxplay och återigen bjuds på ett bra läge som man förvaltar till 1-3 genom Lindqvist.

Foto: Kent Lundqvist

Det är nu en mycket brant uppförsbacke för BHC och i spelet ser det ut som att Waxholm är närmare utökad ledning än att det skulle komma en reducering.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga sex minuter kvar att spela av matchen så kommer ändå en reducering. Det är Jerry Karlsson som med ett välriktat backskott tänder ett hopp när han gör 2-3.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blev det så äntligen lite fart på BHC som kommer i våg efter våg med bra spel. Det skulle komma en kvittering ur det hela och det är snyggt. Michael Arneflod svarar för en snygg soloraid och sprätter in 3-3 och i det här skedet av matchen så är hemmalaget innehavare av en plats i Alltrean.

Foto: Kent Lundqvist

Det är också mycket nära att BHC tar ledningen sekunder senare då Simon Lundberg har en projektil från sin backplats klockrent i ribban och ned bakom gästernas målvakt – Emrik Klaréus, men pucken undan av back.

Foto: Kent Lundqvist

Nu kommer en situation som kommer att diskuteras länge om varför eller inte. Tierp ligger under med 1-3 med minuten kvar att spela och i denna match så är det 1,14 kvar när hemmalaget tar ut sin målvakt efter en timeout.

Foto: Kent Lundqvist

BHC skapar också en dubbelchans att avgöra där pucken dansar på mållinjen, men i stället är det gästernas Victor Bengtsson som kan avgöra matchen i öppen kasse och matchen slutar med förlust. Det betyder att Tierp är kvar på Alltreanplatsen och BHC är klara för fortsättningsserien.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi ville gå för det och det är ju nära att vi lyckas. Det är ändå inte här det avgörs på något sätt. Vi är inte på den nivå som krävs över 60 minuter och det kostar oss den här situationen. Tror helt enkelt att det är så att vi inte är tränade för ett så tufft spelschema som vi haft den sista tiden och fick betala priset för det. Nu får vi lägga fokus på att förbereda oss på nästa serie som startar nästa tisdag, säger BHC-tränaren Micke Trång.

Bålsta HC – IK Waxholm 3-4 (1-0,0-2,2-2)

Skott: 31-29 (9-11,13-12,9-6)

Målen,
Period 1: 1-0 (08:09) Tim Ljungberg Kenttämaa.
Period 2: 1-1 (22:09) Simon Stjernberg, 1-2 (23:55) Alexander Lindqvist.
Period 3: 1-3 (41:16) Alexander Lindqvist, 2-3 (53:36) Jerry Karlsson, 3-3 (55:39) Michael Arneflod, 3-4 (59:32) Victor Bengtsson.

PIM: 4 (0:2:2) – 6 (2:4:0)
Publik: 98

Spelarbetyg BHC:


Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar