Sent skall syndaren vakna!

Foto: Kent Lundqvist

SK Elvan lyckades efter fyra raka omgångar utan seger ta tre sköna och efterlängtade poäng i Herrfemman.

– Såå ruggigt skönt att vända den bedrövliga trenden. Märktes att det var 2 lag i den nedre regionen som möttes, medger Elvan-tränaren Per Lygnegård i fanns mellan stolparna i denna match.

Mycket gå fotboll i första halvlek, men ett riktigt bra fokus på försvarsspelet med tanke på den senaste tidens flöde av insläppta mål.

– Något som jag krävde efter senaste matcherna och nu fick jag lov att kliva in mellan stolparna igen. Har inte så många räddningar i kroppen, skrattar Lygnegård.

Elvan har ett par 100% chanser redan i första halvlek, men fina parader av Bälinges målvakt – Adam Karlsson gör att det är 0-0 i paus.

– Vi höjer bolltempot lite i andra och tar lite mera löpningar utan boll, berättar Elvan-tränaren.

Elvan tar också ledningen med 1-0 i den 73:e minuten genom lagets bäste spelare för dagen – Erik Kvernplassen. Precis innan hade Lygnegård gjort en viktig frilägesräddning…

– Efter 1-0 kontrollerar vi matchen och i sista minuten får äntligen Eric Forslund göra mål igen. Summa summarum. Vi är mycket lugnare idag och får inte de här djupa dalarna i vårt spel idag. Vi har stressat alldeles för mycket senaste tiden. Robban Eriksson och Erik Kvernplassen bidrar till ett stort lugn där bak och Linus Bylin får dominera på mitten, som han måste och Jocke Johansson och Eric Forslund skapar målchanser, avslutar Lygnegård.

FC Bälinge City – SK Elvan 0-2 (0-0)

Målen: 0-1 (73) Erik Kvernplassen, 0-2 (90) Eric Forslund.

Varningar: 2-0

 

Lämna ett svar