Sent baklängesmål fällde IK Nordia!

Foto: Kent Lundqvist

IK Nordia gjorde en bra hemmamatch men det räckte inte mot gästande Rasbo IK U som med ett sent mål kunde vinna med 7-6 i herrfyran.

– Det var en bra och jämn match där jag är nöjd med var prestation, men inte resultatet, berättar tränare Johan Lindh.

Nordia öppnade matchen bra och tar också ledningen med 1-0 genom Joakim Redlund med 4,44 spelat. Matchen står sedan och väger men gästerna avslutar starkt och kan vända och gå till periodvila i ledning med 2-1.

I mellanakten kvitterar Nordia omgående till 1-1 genom Joacim Svensson. Tyvärr så får man ingen effekt av det utan istället så gör gästerna både 2-3 och 2-4 innan hemmalaget hittar rätt igen. Daniel Hellén missar en straff men tar sedan revansch på sig själv och reducerar till 3-4. Innan periodvilan byter lagen ett mål med varandra och det är 4-5 inför den tredje och sista perioden.

Gästerna får en drömstart på perioden då Felix Jonsér gör 4-6 reda efter 26 sekunder. Nordia kraftsamlar och kommer tillbaka och reducerar till 5-6 genom Redlund och kvitterar till 6-6 genom Jouni Widberg med 8,12 spelat av perioden.

Det står sedan och väger, men det skulle komma ett sent avgörande och det är gästernas Mikael Hall som gör segermålet för RIK när han turligt får in 6-7 bekom hemmalagets målvakt.

– Vi spelade bra och gjorde många bra mål. Tyvärr missade vi en del bra lägen som vart kostsamt för utgången av matchen. Det som avgjorde matchen var ren tur då deras sista mål var århundradets tur mål, avslutar Johan.

Annons

IK Nordia – Rasbo IK U  6-7 (1-2, 3-3, 2-2)

Målskyttar IKN: Joakim Redlund 2, Joacim Svensson, Jouni Widberg, Daniel Hellén, Joakim Sundblad.

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar