Sent avgörande när ESK slog GUSK i herrtrean.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: Enköpings SK tog en mycket viktig fullpoängare när man besegrade Gamla Upsala SK på Enavallen.

Nyförvärvet  Panin Boakye avgjorde upplandsderbyt kvarten före full tid och än är inte ESK borträknade i striden om avancemang till division 2.

-Det här var väl sista chansen att haka på i toppen och vi tog den, säger Marcus Karlsson, vikarierande coach för dagen.

GUSK kom till spel med blott två spelare på bänken och hade en till synes defensiv inställning till uppgiften.

Foto: Kent Lundqvist

ESK stod för merparten av bollinnehavet men skapade inte mycket framåt mot ett kompakt GUSK som riktade in sig på kontringar.

Foto: Kent Lundqvist

Efter några halvskapliga lägen var det riktigt nära 1-0 i 36:e minuten. Panin Boakye bröt sig igenom till vänster och inspelet nådde anfallaren Geraud Djotodia som fick två chanser att näta från nära håll men  träffade målvakten båda gångerna.

Foto: Kent Lundqvist

Fyra minuter senare kom nästa bud på ledningsmål. Djotodia blev frispelad, petade bollen förbi en utrusande keeper men fick inte till det i avslutet. Känslan i halvtid var att ESK, sett till chanserna, borde haft ledningen.

Foto: Kent Lundqvist

-Tycker vi gör en bra första halvlek med bra tålamod i speluppbyggnaden. Saknade dock effektiviteten framför motståndarmålet, säger Karlsson.

Geraud Djotodia hade en ny chans på 1-0 direkt i andra halvlek men bollen smet ut via stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Hands och straff tyckte hemmaspelarna i 60:e minuten men domaren friade liksom vid ett senare tillfälle då Patrik Lundemo gick omkull i straffområdet. Matchen öppnade sig lite mer sedan och GUSK släppte något på handbromsen.

Foto: Kent Lundqvist

-Såg ut som GUSK gick lite mer för det och det blev öppnare spel där vi ändå hade övertaget, mear ESK-coachen.

I 78:e minuten kom så avgörandet. Starke mittfältaren Alexander Persson-Njie vann bollen centralt och bollen sedan via Kakra Boakye till tvillingbrorsan Panin som i högerposition placerade in segermålet lågt vid bortre stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

På tilläggstid hade sedan inhopparen Samuel Granlund fritt fram för 2-0 men avslutet gick över. Sedan fick GUSK ett gyllene tillfälle att kvittera. Bollen studsade och for i ESK:s straffområde och låg plötsligt framför fötterna på en GUSK-spelare som från nära håll i stället för att skjuta valde att passa vidare och ESK kunde bryta och skicka iväg bollen. Där var det riktigt nära 1-1 och ESK kom undan med blotta förskräckelsen.

Foto: Kent Lundqvist

-Hade känts oerhört tungt att tappa två poäng där. Skönt och mycket viktigt att vi lyckas ta tre poäng till slut och hoppet lever vidare, avslutar Marcus Karlsson.

Enköpings SK- Gamla Upsala SK 1-0 (0-0)

Mål, 1-0(78) Panin Boakye.

Varningar: 3-1

Publik: 152

 

Spelarbetyg, ESK:


Elis Persson


Alexander Persson-Njie


Panin Boakye/Elias Lövgren Östman

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar