Sent avgörande i derbyt på Enavallen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfemman: Det blev riktig batalj när Enköpings IS drabbade samman med Södra Trögds IK i derbyt på Enavallen.

Det blev allt annat än underhållning när EIS och STIK spelade derby på Enavallen. Det var två lag som verkligen behövde vinna tre poäng. EIS för att inte tappa i toppen och STIK för att få arbetsro i botten.

Foto: Kent Lundqvist

Kanske var det just det som gjorde att matchens fösta halvlek blev ett ställningskrig på mittfältet. Inget av lagen lyckades eller hade förmågan att hitta fram i den sista tredje delen av sitt offensiva spel.

Foto: Kent Lundqvist

En chans skapades i halvleken. Då är det EIS som hittar fram och Patrik Klaman kan lyfta in bollen mitt i boxen där en fristående Ejub Mehic som är alldeles för het i läget och skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

Mållöst och händelsefattigt i första, men det blev inledningsvis av den andra bättre. Redan efter tre minuter spelat så har STIK en farlig vänsterhörna som Sebastian Pettersson slår ocj Henrik ”Södra” Jowilin nickar i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så har EIS en dubbelchans där både Allan Parovi och Kushtrim Trimi har varsitt läge i boxen, men båda skjuter precis utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så drar ett redan reducerat EIS på sig ett rött kort. Det är Trimi som snackar till sig dubbla gula och för lämna matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har redan innan spelare som är avstängda med kort och det här var verkligen inte vad vi behövde, konstaterar EIS-tränaren Patric Lindblom.

Det förändrar dock inte matchbilden nämnvärt. Det blir återigen mest kamp och spel på mittfältet. EN bra chans skapas för gästerna med knappa 4 minuter kvar att spela. Ny bra slagen hörna av Pettersson och ”Södra” kommer först på bollen igen, men hemmakeepern – Kazem Ahmadi sträcker ut och kan tippa bollen via ribban till en resultatlöshörna.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen ser ut att, rättvist, sluta med delad pott, men på stopptid så lyckas hemmalaget komma fram i en offensiv attack och en tredjeboll på en högerhörna hittar fram till Parovi som med ett välriktat avslut avgör matchen. Bollen går via stolpen och i mål till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Vet inte vad jag skall säga? Det är bara så surt att tappa poäng så här på slutet. Vi gör en ganska bra match, men skapar alldeles för lite för att det skall vara helt bra, säger STIK-tränaren Niclas Hallgren.

– Ett lyckligt slut och sköna tre poäng. Vi gör ingen stor match där det är mer kamp i 90 minuter än skönspel. Bra av killarna att ta kampen över 90 minuter och i visar att hårt jobb lönar sig, avslutar EIS-tränaren.

Enköpings IS – Södra Trögds IK 1-0 (0-0)

Målen: 1-0 (90) Allan Partovi.

Varningar: 3-1
Röda Kort: 1-0

Spelarbetyg:


Adrian Berglund STIK


Patrik Klaman EIS


Sebastian Pettersson STIK

Lämna ett svar