Senaste nytt om SHL!

Vad vi har att vänta inför kommande säsong?

Det har gått en månad sedan Växjö korades till värdiga svenska mästare efter en lång och, för samtliga lag, krokig säsong. Medan alla hockeyfans där ute har tagit semester från rinkarna för att njuta av solen och sommarsporter, så jobbas det flitigt bakom kulisserna för att förbereda inför nästa säsong.

Låt oss ta en titt på vad som har hunnit hända kring SHL sedan säsongen 2020/2021 avslutades.

Premiäromgången spikad – då inleds den nya säsongen

Det tog inte många dagar efter att SM-finalen var avslutad innan premiäromgången för kommande säsong presenterades. Nästa säsong av SHL kommer att inledas den 11 september. Inte nog med att datumet för säsongsstarten är spikat – premiäromgången är även den på plats.

I den första omgången av SHL 21/22 har vi flera spännande matcher att se fram emot. Svenska mästarna Växjö kommer exempelvis att ta emot Färjestad och silvermedaljören Rögle kommer att åka till Örebro – som också imponerade under förra säsongen – på premiärdagen.

Kommande säsongs enda nykomling, Timrå, kommer att besöka Oskarshamn i sin första SHL-match sedan 2019. Leksand, som avslutade grundserien senast på ett mycket imponerande sätt, kommer att ta emot Malmö i den första matchen.

De övriga matcherna som kommer att spelas under premiäromgången är Luleå mot Linköping, Djurgården mot Skellefteå och Frölunda mot Brynäs. De sistnämnda lyckades som bekant hänga kvar i SHL med nöd och näppe under den avslutade säsongen.

Du kan se premiäromgången i sin helhet här.

Truppförändringarna hittills – stora förändringar i flera lag

Spelarna i de olika SHL-lagen hann knappt snöra av sig skridskorna sista gången för säsongen innan trupperna började genomgå stora förändringar. Trots att det bara gått en månad sedan säsongsavslutningen, och att det är tre månader kvar tills nästa säsong, så har spelaromsättningen varit rejäl i flertalet lag.

Ett av lagen som har genomgått störst förändring hittills är Djurgården, vars fjolårssäsong var en stor besvikelse. Inte nog med att man tappat noterbara spelare som Dick Axelsson, man har dessutom bytt ut hela tränarstaben.

Frölunda är ett annat lag där spelaromsättningen har varit stor sen säsongsavslutningen. Göteborgslaget har bland annat tappat namnkunniga spelare som Johan Mattson, Jonathan Sigalet, Simon Hjalmarsson, Christoffer Ehn och Joel Mustonen. Bland nyförvärven som sticker ut hittar vi återvändaren Ryan Lasch.

Både Djurgården och Frölunda siktade betydligt högre under säsongen 20/21, så att de har varit bland de mer aktiva hittills är inte helt oväntat. Med de sagt är de långt ifrån ensamma om att göra förändringar – samtliga klubbar jobbar flitigt för att bygga sina trupper inför den kommande säsongen.

En kommande säsong som saknar ett storlag

I övrigt är en av de mer märkbara förändringarna inför den kommande SHL-säsongen att den kommer att genomföras utan ett av 2000-talets mest framgångsrika lag. HV71, med hela fyra SM-guld bara under 00-talet, halkade som bekant ur högstadivisionen och kommer att spela nästa säsong i Hockeyallsvenskan.

Det råder uppenbart ingen tvekan om att det händer en hel del bakom kulisserna inom svensk hockey – samtidigt som fansen laddar batterierna på stranden och med fotbolls-EM i tv-rutan. Innan vi vet ordet av kommer september och SHL-premiären att vara här – och det ser utan tvekan ut som om klubbarna tänker vara redo tills dess.

Lämna ett svar